Saturday, December 7, 2013

Despre post...


...din perspectiva extra-ecleziala.

5 comments:

  1. Am auzit ca sunt super acele carti. Le-ati gasit la un pret bun pe undeva? Poate ne ziceti si noua! va dorim sanatate! Aaa...ce voiam sa intreb....aveti cumva cunostiinte desdpre filtre de apa de pus la robinet? am vrea sa ne punem...dar habar nu am de care. Noapte buna. maria

    ReplyDelete
  2. La Real am avut reducere la Sudiul China - 27 lei
    Nu stiu mai nimic despre filtre. Nu ma tenteaza.

    ReplyDelete
  3. @maria: noi avem filtre. avem un sistem pe care il recomand. primul pe teava am pus unul no name de la dedeman/praktiker, pe care il inlocuim la aprox jum de an, si care retine mizeriile grosiere. Apoi avem un cartus de la Doulton (comandat de la ei iese mai ieftin, noi am dat vreo 5 mil acum vreo 6 ani, dar merita grozav), nu mai stiu exact modelul, stiu sigur ca nu e cu osmoza, ci cu carbune actic (parca, nu ma prea pricep la astea tehnice, sotul meu s-a ocupat), dar retine particule ff fine. Pe asta, in functie de starea apei, il spalam (si-l inlocuim la 1 an-1 an jum, doar cartusul interior). Deci costurile sunt, fara investitia initiala, undeva la 150-200 lei/an. Dezavantajul e ca scade zdravan debitul de apa (asta fiind si semnul ca doultonul s-a colmatat si tre spalat). Am avut sistemul in 2 locuinte, in 2 cartiere diferite din iasi. In prima, daca nu-l spalam ceeel mult saptamanal, nu mai curgea apa deloc. In cea actuala, il spalam cam la 2 sapt. Personal, mi se pare cea mai faina varianta, mai ales pt copii mici, mult mai ok decat apa plata imbuteliata, dar si decat cea plina de clor de la chiuveta. Sper ca ti-am fost de folos cat de cat. Doamne ajuta!

    ReplyDelete
  4. Multumesc pt raspuns! Si eu sunt din Botosani si ma gandesc ca la fel o fi apa de murdara. Filtrul e pus sub chiuveta sau e pus langa chiuveta?http://www.aquamarket.ro/filtru_apa_doulton_icp_sub_presiune_montat_deasupra_chiuvetei/5.htm E ca acesta? Eu nu am loc unde sa il pun langa chiuveta caci langa chiuveta am aragazul. as prefera ceva care sa fac gaura in blat langa chiuveta si sa fie acolo un robinet cu filtru. Multumesc tare mult!

    ReplyDelete
    Replies
    1. nu, e pus dedesubt, in masca, mintat pe teava de apa. Fix asa arata filtrul interior (si iese PORTOCALIU cand il scoatem la spaalt, de la miyeria acumulata), iar aspectul cartusului ext e cam asa (dar nu exact asta): http://www.doulton.com/under-sink-systems/aquacera-imperial-quick-change-filter-system/. Cu drag!

      Delete