Thursday, April 11, 2013

:-)




un bors bine imbracat
Nu am mai notat de mult perle, asa ca am uitat cateva duzini la care am ras copios. Vreau sa reiau bunul obicei...
  • "Mai, tu te culci cu gainile?" il intreaba o maica pe Grigo, care la ora 8 cere sa-l duc la culcare. "Eu nu ma culc cu gainile,eu ma culc cu Maria."
  • Ionut: "Daca ar sti fetele de la scoala cata treaba fac s-ar gandi "Mai, ce sot bun ar fi Ionut asta!" O suni tu pe doamna sa-i spui ca sunt harnic? Dar vezi sa nu-si dea seama ca eu te-am pus."
  • pe Elena o alinta deseori Elenula (grecism pe care nu l-a auzit la niciunul dintre noi)
  • toata pielea spatelui este de fapt, "blana omului"
  • Ecaterina, stand dimineata la soare in fereastra larg deschisa, obiecteaza: " Nu mai pot! Imi intra vitamina D in ochi!"
  • si Elenei ii intra vitamina D in ochi :)

11 comments:

  1. Cel mai multe mi-a placut cat de profund este Ionut :)
    Ionula ii spunem si noi Ioanei . Este foarte folosit la fete in Grecia diminutivul.

    ReplyDelete
  2. daca intr-o zi cu soare :) ai timp si chef, scrie-mi reteta de bors...dupa cateva incercari, tot borsul din comert il folosesc uf

    ReplyDelete
  3. Pai:
    am avut 1l de bors de la o manastire, 250g tarate, 300g malai, o lamaie taiata + apa fiarta pana umplem un borcan de 5l; il imbracam bine :-) si, pe vremea asta cand e mai rece in camera, e gata cam dupa doua zile. Se strecoara si se pune in frigider. Se pastreaza si un borcan de 800g de huste pentru tura viitoare.

    ReplyDelete
  4. Am observat in majoritatea fotografiilor ca ii tii destul de sumar imbracati pe cei mici. Eu sunt cam tematoare in privinta asta si chiar daca nu le dau caciula prin casa, ii tin cu strampi si pantaloni, cu body, bluzita si vesta. Cu toate ca am temperatura de 23 de grade. Tu la ce temperatura ii tii?

    ReplyDelete
  5. Nu am termometru de camera, dar in perioada asta chiar nu am pornit caloriferele si cred ca avem tot cam 23.
    Grigo s-a imbracat din proprie initiativa in tricou si pantaloni scurti in ultima vreme, iar Elena nu are niciodata sosete fiindca nu le vrea. Eu nu am gresie decat in baie, pe hol si in bucatarie am parchet.
    Pe afara au iesit ieri amandoi fara caciula si asta nu-i o mare vitejie. Stiu o pediatra care-si tine plozii desculti si fara caciuli in parc si pe vreme rece.

    ReplyDelete
  6. Ionut iese de vreo luna la joaca in tricou, papuci de plastic, fara sosete si, crede-ma, transpira. Au alta termoreglare decat mine, care nu m-as desparti de cizme.

    ReplyDelete
  7. Am indraznit si eu astazi, motivata putin de pozele tale, sa ii scot strampii si ciorapii lui Stefan si sa nu ii mai dau si vesta peste bluzita. A parut in regula, deocamdata, ba chiar foarte fericit. Desi, la chestia cu sosetele, am inca dubii, pentru ca locuim la tara si desi avem parchet in casa, e destul de rece (eu simt ca imi ingheata picioarele pana la genunchi daca stau fara papuci).Dar, cred ca am cam exagerat cu imbracatul lor pentru ca eu sunt cam friguroasa.

    ReplyDelete
  8. La bloc e putin mai cald pe jos.
    Nici eu nu merg fara papuci.
    Copiii mereu au papucei la indemana, asa ca daca le-ar fi rece cred ca i-ar lua. Am mers pe ideea ca omul isi cauta instinctiv confortul termic si nu sta sa inghete cand mama il imbie cu sosete sau papuci. Daca si-au scos in mod repetat botoseii i-am lasat asa si n-au patit nimic...

    ReplyDelete
  9. Depinde de fiecare copil, un alt copil daca ar sta imbracat cum sta bebele dnei preotese ar face lunar pneumonie:) Eu tot la bloc stau, centrala porneste la 23 grade si se opreste la 24, dar fara ciorapi si fara maieuas nu ii pot lasa, pt ca mi ar raci sau as risca sa imi raceasca si nu ma indur. Eu asa i am tinut pe ai mei pana acum la temperatura asta, si nu mi au racit, deci nu as face altfel nicicum.
    Diana, daca stai la tara nu iti lasa copiii fara sosete sau fara vestura, casa la tara nu se compara cu apartamnetul la bloc. la casa e rece pe jos, oricat de izolat ar fi, si chiar daca ar fi si 25 grade in casa.
    Diana, daca tu ii tii asa pe ai tai si nu iti racesc constant nu vad de ce ai schimba treaba asta. Doamne ajuta!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Depinde si cum sunt invatati. am avut si noi o perioada cand tineam centrala pe 24 de grade - la sfatul unui medic - si la 23 ne era frig. Pe langa faptul ca nu este economic, am aflat mai tarziu ca nu este nici temperatura ideala de interior pentru copii, care ar tb. sa fie cam 20-22 (prin alte parti scrie 18-20 dar noua ne e frig asa), iar acum asa tinem. ne-am reglat dupa temperatura asta, iar acum cand s-au facut 22-23 de grade in apartament datorita incalzirii de afara bebelusul a transpirat noaptea. Eu cred ca daca un copil face lunar pneumonie pt ca sta cu o bluzita si fara sosete, in conditiile in care nu este frig in casa si nici nu da semne ca i-ar fi frig (bebelusilor le ingheata manutele, nasucul...) acolo sunt alte probleme.

      Delete
  10. Depinde de copil, depinde si de casa. Chiar ieri am fost in vizita la niste prieteni care stau la casa (cu izolatii facute recent) si am constatat ca era mult mai cald ca la mine, in conditiile in care nici ei nu inclazisera zilele astea deloc.

    ReplyDelete