Sunday, April 17, 2011

Dispozitive psihotrope: sedative,narcotice

Mie nu prea-mi vine-a râde...

5 comments:

  1. Credeam ca e vreo filmare in care i se da bebelului ceva sa adoarma, de ce e gresit ca l-a pus in leagan? Si unde sunt sedativele, narcoticele? Sorry, nu inteleg...

    ReplyDelete
  2. Pai si leaganul cu pricina il ameteste de cap ca sa doarma. Mi s-ar parea mai potrivit sa-l culce mama lui, decat sa-l abandoneze in tiribombe de genul asta.
    Sugarii in general nu agreeaza dispozitivele astea la inceput,fiindca-i limiteaza atat ca explorare cat si dpdv al comunicarii cu ceilalti din familie. trebuie sa-i obisnuiesti cu ele fortandu-i putin la inceput, altfel, ca orice om normal, refuza captivitatea si prefera sa interactioneze cu lumea inconjuratoare. In functie de cat timp este izolat in mici custi dezvoltarea omuletului per ansamblu (fizic, dar mai ales ca perceptie a relatiilor interumane si ca echilibru emotional) este deficitara comparativ cu a bebelusilor de greutatea carora nu a vrut nimeni sa se debaraseze.
    Chestiile astea se simt, nu se inteleg. Nu zic ca leaganul e rau in sine, dar el nu trebuie folosit ca sa te descotorosesti de copil. Si stiu ca in poporul nostru e la mare cinste ideea de a separa cat mai repede mama de prunc pentru ca acesta din urma “sa nu se invete in brate“.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Am inteles, asa este. Ecaterina, ce parere ai despre spitalele in care nou-nascutul nu este lasat langa mama lui in acele 2-3 zile cat se sta dupa nastere, ci se permite mamei doar sa-l vada si sa-l alapteze din trei in trei ore? are acest lucru vreo influenta negativa?ti s-a intamplat la vreuna din nasteri sa fii intr-o astfel de situatie? e preferabil sa nasti in alta localitate, daca maternitatea din orasul tau nu ofere aceste conditii (bebele langa mama)?

      Delete
    2. Merita sa lupti pentru a sta langa puiul tau in primele ore de viata

      Delete
  3. Saracul bebe....Vine cainele tresare din somn, vine adultul, i se pare ca e "in regula" pleaca mai departe, si el ramane tot cu "somnul" lui sau cu saritura. Si mie mi se pare ca bebe cel mai bine adoarme langa mama. Cred ca cel mai bine ar fi sa ne amintim cat de mult ne placea noua sa fim langa mama la somn si nu am face asa ceva copiilor nostri. Multumim, Ecaterina!

    ReplyDelete