Wednesday, February 19, 2020

Nu transforma...

... faptul ca ai tu o familie numeroasa intr-un argument cu care altii sa denigreze familiile cu multi copii. Cand ma gandesc sa nu facem sminteala, ma refer si la felul in care influentezi conceptia de viata a propriilor copii. Nu propun o ipocrizie care sa bage sub pres toate greutatile si neajunsurile familiei tale, ci o concentrare asupra partii pline a acestui pahar al mantuirii.


*Nu spune vorbe neroade "Nu va maritati, ca nu stiti ce groaznica e viata!" fiindca tu le spui la suparare si stramtorare, iar copilul le ia ca adevar general.

*Vaita-te cat mai putin legat de greutatea si durerile nasterii, ca sa nu transmiti fetelor o frica nejustificata. Ceea ce vad in direct prin slabiciunea ta este suficient. Ele au propriul organism si vor experimenta acest proces la timpul potrivit.

*Marturiseste, atat in propria casa cat si in afara, binecuvantarile alaptarii la san, oricat de adormita si demineralizata ai fi.

*Nu vorbi in mod repetat despre cat de dezordine si mizerie este in casa, fiindca vor ramane cu ideea asta despre propriul camin. Daca taci, nu isi vor aminti asta, fiindca ei nu sunt preocupati de curatenie. Munceste ca sa mentii o ambianta suportabila.

*Nu dramatiza micile pozne ale prichindeilor, facandu-i sa para o companie insuportabila, ci reparati impreuna, treci cu vederea si, daca poti, fa putin haz de necaz.

*Arata-ti fara retinere bucuria si dragostea pentru bebelusul tau. Este molipsitoare😊

*Ajuta-i sa se simta bine impreuna sau separa-i in zone diferite ale casei cand sunt tensionati. Gandeste-te cum sa faci sa stea cu drag acasa, sa fie un loc in care se simt in siguranta, iubire si intelegere. Bucurati-va unii de altii cat mai sunteti impreuna!

*Atunci cand nu esti punctuala, nu da in mod dramatic vina pe cei mici, ca oamenii sa aiba motiv sa ii deteste "pe astia cu multi plozi"

*Respecta dorinta de liniste a altora pe cat este posibil. Nu avea pretentia sa fii inteleasa si acceptata, ci invata copiii de mici cu blandete sa fie mai putin galagiosi cand nevoia o cere.

*Din ce ai, straduieste-te sa ii imbraci ingrijit, curat si modest. Aspectul ordonat face intotdeauna o impresie buna, iar strainii nu vor avea prilej de dispret fata de familiile numeroase.

*Copiii cu purtare cuviincioasa, care stiu sa se adreseze politicos, care sunt elevi silitori, si se arata harnici, dornici sa ajute, descurcareti vor inchide intotdeauna gurile rele ale celor care comenteaza impotriva "iepuroaicelor".

Desi crucea familiei crestine nu este deloc una usoara, Dumnezeu a ascuns in ea multa bucurie pe care merita sa o scoatem la iveala spre slava Lui!



5 comments:

  1. Foarte frumos spus. Pe de alta parte mama nu a vorbit cu mine nimic legat de casatorie in general, crestina nici atat ca nu era cazul. Eu as prezenta unele lucruri copiilor inainte de casatorie, mai mult decat au facut parintii mei si n-as prezenta casatoria ca singura cale de urmat si nicidecum calea implicita. As vrea cumva sa aleaga in cunostinta de cauza. E aproape imposibil atunci cand e tanar si ii curge sange cald prin vene dar ma gandesc ca Sfanta Impartasanie si impartasania deasa mai poate domoli aceasta ardere. Multumesc din suflet pentru postari! Pe mine una ma ajuta foarte mult. M-ar ajuta si daca ai scrie mai mult cum sa facem fata provocarilor adolescentei, fata mea cea mare face 14 ani in curand si ma simt asa oarecum dezamagita, luata prin surprindere de anumite idei si atitudini pe care le are. Tu ai darul sa imbraci frumos descrierile astfel incat sa nu fie o relatare f personala ci sa cuprinda poate probleme ale tinerilor de azi intalnire la prieteni, cunostinte, colegi ai copiilor.
    P.S Cum e sa locuiesti in orasul lui Selly? :))

    ReplyDelete
  2. Sa vorbesti despre casatorie, dar sa nu fie informatie subiectiv-negativa. Ceva neutru...
    Cu adolescentii ma lupt si eu cel mai mult. Sa vad ce pot da din casa si ce nu😊
    Nici nu am auzit de el pana luna trecuta. Niciunul din copii nu il urmareste. Fetele mari au fost in liceu cu el, de fapt Maria chiar este in aceeasi generatie. Total neimpresionate...
    Nici ceilalti doi nu au tangenta cu ceea ce produce el.

    ReplyDelete
  3. a mea il stie ca fapt divers. chiar m-am uitat si eu la un video si omul nu e deloc prost...nu stiu mai multe. eu i-am subliniat la a mea ca omul asta nu a facut 1 mil de euro distrandu-se ci cu f f multa munca.

    ReplyDelete
  4. Nu stiam ce averi are😎 Acum aflu. Il stiu de cand a facut schimb de vieti cu alt Xulescu si a fost mare eveniment la scoala, in sensul ca vorbeau toti despre asta.

    ReplyDelete
  5. da, am inteles ca a facut primul milion de euro din publicitate. acum face parte dintr-o formație, cand au facut un film au un online de haine....nu poate face toate astea decât cu f multa munca. cei ce se uita nu realizeaza munca din spatele acestor videoclipuri de divertisment. nu e un exemplu selly nici pe departe dar din ce am vazut stie sa vb corect si nu pare prost deloc, dimpotrivă.

    ReplyDelete