Saturday, February 15, 2020

De ce...

... mi se pare utila nuantarea tuturor aspectelor despre narcisisti:
*Dupa ce traiesti in confuzie, inscenare, invinuire si manipulare iti face bine sa recunosti realitatea si sa vezi demontate masinatiunile prin care ai fost abuzat. Dupa ce le vezi descrise totul incepe sa capete sens.
*Afli ca multe lucruri sunt facute in mod constient, voit, pentru un anume scop. Afli cam cat de putin este interesat de tine si ti se pare incredibil. Asta fiindca esti, ca toate victimele dintre oamenii iubitori, sinceri si sensibili.
*Ti se confirma ceea ce banuiai, dar parea prea malefic pentru a fi adevarat. Iti sunt validate trairile: opusul a ceea ce iti face N care iti spune ca nu e firesc sa reactionezi la abuz, ca e ceva in neregula cu modul tau de a vedea lucrurile
*Pentru a te intari, mai ales in faza de inceput si pentru a te simti mai putin singur in incercarea grea de a trai cu N (fiindca el este foarte abil in a face impresie buna si nu te poti destainui nimanui care te-ar intelege) .
*Inveti multe, atat despre N, care nu te mai surprinde, cat si despre cum sa iti mentii sanatatea mentala si  linistea sufleteasca (pe cat este posibil in preajma N)
*Incepi sa depistezi foarte usor comportamente abuzive si asta te ajuta in selectarea anturajului.
Or mai fi si altele. In orice caz, nestiinta nu este buna, pacea nu se tine imbrobodindu-te, ci lucrand constient.

2 comments:

  1. Mulțumesc pentru colecția de articole despre narcisişti. Apreciez nespus de mult calitatea şi claritatea sintezelor pe care le-ați realizat în cele câteva luni în care v-ați aplecat asupra acestui subiect. În mod sigur vor fi de ajutor multor persoane care se află în contact temporar sau permanent cu narcisişti. Formația de medic se simte în spatele acestor articole.

    ReplyDelete
  2. Dumnezeu sa le faca folositoare...

    ReplyDelete