Thursday, February 4, 2021

Un interviu...

... folositor cu o femeie care il iubeste enorm pe Hristos si pentru care jertfa e o bucurie: doamna preoteasa Mihoc

Un singur lucru m-a tulburat, sper sa fie doar coincidente: nu e nevoie sa fii expert in body language ca sa observi expresia faciala si atitudinea corporala a dansei cand vorbeste (ff scurt) despre sot. Daca in general are pe chip un zambet luminos, in acele secunde se intuneca, priveste in jos si chiar pleaca fruntea, postura care contrasteaza evident cu ceea ce enunta: "a fost un fapt minunat felul in care ne-am cunoscut" (cand vorbesti de fapte minunate altfel te exteriorizezi) "slava lui Dumnezeu pentru sotul pe care mi l-a daruit" (9:18). Aceeasi strafulgerare ii apare pe chip cand vorbeste despre suferinta terminala a parintilor dansei...

Lasand acestea la o parte, m-a inspirat foarte mult sfatul dansei catre copiii mai mari care se revedeau dupa mult timp: nu va povestiti numai ale voastre, cufundandu-va in vorbire desarta despre lucruri lumesti, ci ca sa se bucure si Dumnezeu de reintalnirea voastra  faceti si o rugaciune si slaviti-l pe El. 

4 comments:

  1. "«a fost un fapt minunat felul in care ne-am cunoscut» (cand vorbesti de fapte minunate altfel te exteriorizezi)"
    Poate e faptul ca era chiar inceputul interviului si ca acestea au fost primele cuvinte spuse de doamna preoteasa. Daca doamna preoteasa are cumva o fire emotiva, timida, atunci e posibil sa aiba nevoie de putin timp, sa faca un efort sufletesc destul de mare pana se aduna si se poate destinde ca sa povesteasca. Era filmata (urma sa apara la Trinitas TV) si nu era chiar o discutie intre prietene. Asadar e o postura destul de presanta careia nu-i poate face fata oricine cu usurinta. A mai fost un moment, de exemplu, cand tot asa, a aplecat capul in jos si nu zambea (cand a mentionat cununia religioasa a unei fiice, in treacat, si era tot relatarea unui moment fericit).
    In orice caz, se cunoaste ca iubeste foarte mult copiii, ca are o deschidere naturala si plina de dragoste fata de copii, de aici si bucuria care i se citeste pe chip cand vorbeste despre copii.
    Mi-a placut si mie ceea ce ai observat, am urmarit in mod special sa ascult acel sfat dat copiilor, de a da slava lui Dumnezeu cand se intalnesc.

    ReplyDelete
  2. Mie îmi dă curaj... Menționând că a născut 13 copii în 19 ani, iar pe ultimii având o greutate mare, deci nașterile au fost grele, mi-a sporit nădejdea că oricâte sarcini voi mai purta, vor trece cu bine... Această mamă și soție dedicată se va mântui.

    ReplyDelete
  3. https://youtu.be/ahG3zwI-1dU

    ReplyDelete