Friday, June 30, 2017

Observ...

...in viata noastra de familie cum neputintele si limitarile acestui trup stricacios in care locuim o vreme ne impiedica sa ne iubim aproapele si sa avem rabdare unii cu altii. Astfel, desi casnicii mei sunt oamenii la care tin cel mai mult, nici macar cu ei nu pot vietui in pace si intelegere desavarsita.

Cand am nevoie disperata de putin somn dupa-amiaza foiala copiilor e una dintre cele mai grele incercari pentru rabdare si blandete. Imi este intr-adevar rau daca nu ma odihnesc, dar ei nu inteleg asta. Daca ii bruschez, le ranesc increderea si dragostea. Daca ma las prinsa de resentimente, am pierdut lupta cea buna cu totul.

Exemple in care dragostea e eclipsata de nevoi si dureri trupesti sunt multe. Ramane de vazut cum sa ma strecor printre jaloane :)

Calea cea ingusta e sa fiu delicata, sa incerc sa gasesc solutii alternative si in ultima instanta sa am incredere ca Dumnezeu stie in ce situatie ma aflu si imi poarta de grija, iar partea mea e sa pazesc poruncile Lui.

3 comments:

  1. E normal sa fie așa, e o perioada grea acum.Toate sentimentele, de toate neamurile dau navala...o să fiți mai bine peste ceva vreme.
    Altfel....
    La fel e și la noi :)))). Noi suntem 5. 3 copii și 2 părinți :p. Cel mare are 9, mijlocia aproape 6, cea mica 2 și 4 luni.
    Azi, la prânz am reușit să culc fetele și s-adorm și eu. Pe la 15 și un pic m-am trezit nițel, dar am adormit la loc. La 16, se trezeste mezina (am avut proasta inspirație sa pun haine la spălat și a trezit-o mașină) și începe să mă strige"mami, trezeste-te" :)). Mă conformez,eu mă trezesc, iar ea după 5 min vrea iar nani :)))).
    Ce sa mai zic?
    De zece ani nu știu dc am avut o noapte dormita cap coada, cred că funcționez ca un robot :).
    Iar când e soțul acasă o zi întreagă, simt că am 4 copii, nu doar trei :))

    ReplyDelete
  2. Eu am 5 copii, ultimul se va naște peste puține săptămâni, penultimul acum învaţă să meargă, soțul e mai mult absent. Mi se pare că sunt egoistă atunci când parcă nu mai pot de epuizare, și îmi sună în minte "Unde ți-e jertfa de sine?"... Apoi mă mângâi cu convingerea că veșnicia nu e aici, aici e doar datoria pe care o am de împlinit ca să merit odihna.
    Doamne, ajută-ne!
    Antuza

    ReplyDelete
  3. Nu cred ca e vorba de satisfactie la nimeni , oricui i s-ar frange inima auzind de trecerea la Domnul la o varsta atat de frageda. Observatiile facute de altii pot avea rolul de a te ajuta daca nu privesti asa din start.
    Boala a fost descoperita extrem de tarziu din cauza lipsei controalelor regulate si asta indiferent cat vei nega ramane un adevar. Daca avea vreun vaccin copilul ar fi fost vazut de medic macar atunci si asta poate ducea la descoperirea bolii. Asta vor toti sa spuna cred cu nevaccinarea.
    Pe de alta parte convingerea mea de crestin este ca Domnul a vrut asta si este mai bine pentru micuta sa fie cu El daca El in bunatatea Lui a luat-o.
    Maria

    ReplyDelete