Sunday, June 18, 2017

Nu sunt vrednice...

...patimirile vremii de acum de marirea care ni se va descoperi.
Din pacate aceste cugetari nu se pliaza intru totul pe structura mea interioara stricata. Omul trupesc primeste anevoios realitatile mistagogice.

37 comments:

  1. Mă bucur că ai revenit, Ecaterina. Întâmplător sau nu, eu am descoperit blogul tau cu puțin înainte de a afla tu că ești gravida cu Elena, iar eu însămi aveam o fetița în pântece, după 9 ani de infertilitate. Te-am așteptat, pentru că de la tine învăț foarte multe și am nădejde că voi aveți o înțelegere a acestei dureri mai aproape de adevăr. N-aș vrea sa adaug vorbe care, deși sincere, știu că sună a lingușeli și cu siguranță pot sa smintească. Iarta-ma, de la tine și familia ta eu învăț să trec prin durere, și am simțit-o și eu, mai ales că Elena și Gheorghe sunt de o vârsta cu Ana și Radu ai mei, și urmarindu-ti blogul, i-am pus împreună în sufletul meu, atât cat pot eu... Nu știu ce să mai zic, am înțeles nevoia de tăcere, dar ți-am simțit mult lipsa... Să nu ne lași fara feedback, daca nu de la tine, macar din ce mai citești. Dumnezeu de multe ori mi-a răspuns la frământări printr-un post de pe blogul tau, care a venit mereu la țanc. De regulă mai primesc astfel de răspunsuri instant la predicile părintelui meu... Va iubesc mult, iarta-ma, asta simt...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Si eu i-am spus in cateva randuri Ecaterinei ca , in ispite si suferinte ce pareau prea grele, blogul ei imi era nadejde. Internetul e plin de sfaturi peste sfaturi despre cum sa te descurci cu un copil, maxim doi, despre provocarile vietii cu 1-2 copii, dar nu mai mult. Cred ca nu spun prea mult daca afirma ca, dupa parintele meu duhovnic, ea m-a incurajat foarte mult, chiar daca indirect.
      Sa te ajute Dumnezeu Ecaterina, sa iti aline dorul pana la revederea cu fetita ta si sa ne intareasca in credinta. Doamne ajuta!

      Delete
  2. http://eviasieghina.ro/2016/02/13/adresa-manastirii-sfantului-nectarie-din-eghina/

    ReplyDelete
  3. ...cata durerere aveti in suflet numai dvs stiti,dar marturisesc ca cred cu tarie ca Domnul va va arata mangaiere intr-un fel sau altul....si in timp va va arata rostul acestei incercari.Elenita este o scumpa si am indragit-o din primele postari, acum este este ingerasul dvs scump.

    ReplyDelete
  4. Acum fetita se odihneste cu sfintii. Pentru ea doar pomenire mai este pe pamant insa pentru ceilalti copilasi mai este mult de facut. Pentru ei, fratii Elenei siguranta anumitor convingeri parintesti pot duce de asemeni la durere. Ganditi -va uneori si ca daca fetita ar fi fost dusa la medic periodic si tumoarea descoperita incipient suferinta ei nu ar fi fost atat de mare.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Daca... Intr-adevar nu am dus-o la medic periodic, pentru ca avea o stare de aparenta sanatate debordanta. Analizele uzuale de sange au fost fara modificari in momentul diagnosticului. De palpat a mai fost palpata abdominal, fara sa fie depistat nimic. Ecografii si radiografii de control nu prea face nimeni in tara asta la copii cu stare generala buna. Ce sa zic. Atat m-am priceput. Nu puteti sti dealtfel care ar fi fost suferinta daca se descoperea mai devreme. Poate murea dupa un an de incercari nereusite, cum a murit nepotelul unei cunostinte cu acelasi diagnostic. Ea a suferit 26 de zile.Inainte de acestea se plimba cu trotineta, manca bine, a fost la o nunta si parea foarte vesela, se harjonea cu fratiorii ei. O viata care nu ma punea pe ganduri cum ca ar fi pe moarte... Asta a fost!

      Delete
    2. Ce sugerati ca ar mai fi mult de facut pentru ceilalti copii? Orice sfat poate fi folositor.

      Delete
    3. Ce sugerati ca ar mai fi mult de facut pentru ceilalti copii? Orice sfat poate fi folositor.

      Delete
    4. Ecaterina, Domnul Isus Hristos sa va intareasca! Este usor pentru unii oameni sa spuna "daca ai fi facut asa sau altfel" in aceasta situatie, dar stim foarte bine ca daca Domnul dorea sa aflati din timp de aceasta boala ati fi aflat. Asa a hotarat Domnul pentru Elenuta si El stie mai bine de ce. Si dupa cum spune Biblia..."Multe sunt gandurile in inima omului, dar planul Domnului, acela se implineste."Proverbe 19.21 Asa ca la toata durerea din inima, te rog, nu adauga acest "daca". Tot ce putem face in astfel de momente este sa ne apropiem si mai mult de Domnul Isus Hristos, Mantuitorul nostru. A Lui sa fie slava in cer si pe pamant! Te imbratisez, mamico!

      Delete
    5. Ecaterina, iarta-ma iar, alt lucru care mă frământă mult pe mine de când Elena a săvârșit călătoria ei pământească este cum sa mă raportez la noi, la copiii mei și la toți cei care ți-au rămas de crescut spre mântuire... De ce pentru unii mântuirea vine in dar, iar daca trec de o anumită vârstă devine mai anevoioasă... Știu că pentru SF Teodora de la Sihla, moartea surorii ei in vremea prunciei și conștiința faptului că mântuirea adulților e mai dificila au determinat-o să se angajeze cu maximă stăruință pe calea sfințeniei. Și iată, ne rugăm ei, dar de surioara ei, Maghita (?), trecuta la sfințenie de mica, am și uitat. Sincer, mult mă smintesc, și mi-e teama sa nu smintesc și pe alții, de asta nu vreau sa spun mai multe din gândurile mele. Nădăjduiesc că Domnul îmi va trimite un răspuns, fie aici, fie la spovedanie, fie El știe cum și când...

      Delete
    6. Personal cred că ți-a cules-o Domnul pe Elena pentru că s-a copt pentru Împărăția veșnică (dar ia aminte că se poate că eu să fiu în înșelare). Simt cu tot sufletul că nu era nimic de făcut (ești medic, ai stat mereu cu ea acasă, nu a mers la grădiniță, nu ai vaccinat-o etc) și că dacă lupta ar fi fost cu boala, ați fi aflat mai devreme. Asa, Domnul v-a dăruit cele câteva zile dintre diagnostic și adormire pentru rămas bun... Poate te ajuta sa citești vietile Sfinților Andronic și Atanasia? Cu multă dragoste și împreună suferință îți scriu acestea...

      Delete
    7. https://doxologia.ro/puncte-de-vedere/mama-care-dorit-fiul-sfant-o-alegere-intre-moarte-viata

      Delete
  5. Sa va intareasca Domnul si sa va bucure! Cu gandul mereu la voi, Claudia

    ReplyDelete
  6. Domnul si Maicuta Lui sa va mangaie si sa va intareasca pe mai departe. Va imbratisez pe toti cu mare drag. Alina,Belgia

    ReplyDelete
  7. Dumnezeu s-o odihneasca! Maica Domnului sa va biruiasca cu dragostea ei. Am fost si eu ca si multi altii, tacuti, cu voi toti in suflet si rugaciune. Nu am cuvinte pentru durerea ta. Domnul plange cu noi in asemenea clipe, am inteles asta de curand cand mi-am pierdut tatal dupa trup. Nu-ti cere nimic, nu te mai chinui, EL STIE cat de sfasietor este. Si nu ne cere decat sa-L ingaduim sa planga cu noi. Va imbratisez pe toti. Iarta-ma, n-am putut sa nu-ti spun cateva cuvinte neinsemnate, suflete drag!

    ReplyDelete
  8. https://teodoracoca.wordpress.com/teodora/

    ReplyDelete
  9. as fi dorit si eu sa am o familie mare si unita dar nu stiu de ce Dumnezeu nu mi-a implinit aceasta cerere...sa te rogi pt.mine si parintele ....iarta-ma ca te-am abordat dar imi doresc mult sa ma pot mantuii si nu prea vad sanse la mine deaoarece sunt sungura.Numele meu e MARIA.

    ReplyDelete
  10. Doamne ajuta.

    Citeam pe blogul Mariei despre acel baietel care, in timpul Axionului, a vazut-o pe Maica Domnului si pe "fetele ei cuminti", printre care si Elena. M-am gandit la: "si cei mai tineri ai vostri vor vedea vedenii" (Fapte). In al doilea rand, mi-am amintit pe data de viata Fericitei fecioare Muza (16 mai). Acum, pe masura ce scriu, observ ca si ea s-a savarsit din viata aceasta tot in luna mai...
    Chiar daca ii cunoasteti viata, recitirea sa va fie spre mangaiere:
    http://paginiortodoxe.tripod.com/vsmai/05-16-fericita_muza.html
    (Alexandra)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asta mă ajută pe mine. Îți mulțumesc!

      Delete
    2. Revin, pentru ca as vrea sa va marturisesc ca, pentru o clipa (poate de luciditate...) am fost invidioasa pe Elena: ea nu va mai cunoaste pacatul si nici amaraciunea si zbuciumul care decurg din acesta. Nu va da drepturi diavolului, cum spune Parintele Paisie Aghioritul, si nu va mai gusta din iad.

      Daca tot l-am amintit pe Parintele Paisie, el ii mangaie astfel pe parinti: "Dar si pe parinti ii ajuta moartea copiilor lor. Trebuie sa stie ca din clipa aceea au un mijlocitor in Rai. Iar atunci cand vor muri, vor veni copiii lor cu ripide in maini la poarta Raiului pentru a intampina sufletul lor. Iar aceasta nu este un lucru mic." (Viata de familie)

      Fie ca usor-usor sa dobanditi o pace sfanta.
      (Alexandra)

      Delete
    3. TOTUSI MARE E INTELEPCIUNEA LUI DUMNEZEU SI MARE E SI IUBIREA.PRIN DORUL DE CARE IL DUCETI (IL DUCEM) VETI (VOM) FITI RASPLATITI E SI DORUL ACEST O CRUCE INSA SA NU UITAM CA DUPA PLOAIE SI FURTUNA VINE SOARELE CU RAZELE LUI CALDE SI BLANDE. multumesc MULT ALEXANDRA DE CUVINTELE SF.PAISIE AGHIORITUL IMI SUNT DE FOLOS DUHOVNICESC ;CHIAR NU AM STIUT CA PRUNCII MANTUITI VIN IN INTAMPINAREA PARINTILOR CU RIPIDE ...CE FRUMOS! ACEASTA CRUCE VA MANTUIESTE DOAMNA PREOTEASA! MAICA SFANTA VA IUBESTE SI SE ROAGA PT VOI!

      Delete
  11. TE ROG DA-NE SI NOUA LINKUL CU BLOGUL MARIEI...SA CITESC SI EU MAI IN AMANUNT VEDNIACHIAR E INTERESANT SI ZIDITOR

    ReplyDelete
    Replies
    1. http://insemnarile-mariei.blogspot.ro/2017/06/o-fila-de-jurnal.html?m=1

      Sunt doar câteva rânduri...

      Delete
    2. multumesc mult MARIA! EMOTIONANT ARTICOL SI MIE MIE DOR DE VOI SI DE elenuta DESI VA STIU DOAR VIRTUAL..chiar am plans....Elena de sus va (ne) imbratiseaza!

      Delete
  12. IERTARE ...DRAGA PREOTEASA ECATERINA(CU NUME DE O SFANT MC.MARE-SA TE PAZAEASCA MERE) DACA AVETI VRE-UN VIS CU FRUMOASA ELENA SA NI-L SCRIETI AICI PT CA NE DA ARIPI DUHOVNICESTI...NE INTARESTE INLUPTA ASTA GREA.CUNOSC O JURANLISTA NUMELE EI E NICOLETA TINTEA CARE A AVUT CRUCEA TA...I-A MURIT FETITA BOLNAVA LA CATEVA ZILE DE LA NASTERE(ERA BOTEZATA)..FETITA E SOFIA...ACUM ELENA SI SOFIA SUNT FERICITE ACOLO IN RAIUL LUI HRISTOS.NICOLETA NE MAI ZICE CATE-UN VIS SI TARE FERICRE BNE MAI DA.FII TARE PT COPIILASI TAI

    ReplyDelete
  13. TE AJUTA CRED VIATA SFINTEI IULIANA DIN LAZAREVO ...MAMICA CU 13 COPII CARE A AVUT MULTE ISPITE SI A CUCERIT DESAVARSIREA.ATA CAT DA DUMNEZEU ATA PUTEM DUCE....AI FACUT MULTE PT ELENA ...AI PLANS,AI ZAMBIT ALATURI DE EA AI DUS-O LA ICOANA FACATOARE DE MINUNIO PANTANASSA..CE ERA MAI MULT DE FACUT? NIMIC..CI CE A HOTARAT JUDECATA DREAPTA SI SFANTA ACEEA S-A INTAMPLAT: CA ELENA SA FIE INTRE INGERI SI SA SE ROAGE PT FRUMOASA EI FAMILIE SI NU NUMAI PT TOTI CARE AI APRIND O LUMANARE SAU O SCRIU PE POMELNIC.! MA BUCUR PENTRU ELENA CA E FERICITA SI SUFLETUL EI E MANTUIT!

    ReplyDelete
  14. DACA MA AJUTA DUMNEZEU O SA MA DUC LA MORMANTUL EI LA MANASTIREA JITIANU.! DUMNEZEU MI-A DAT BUCURIA SA VA CUNOSC VIRTUAL SI NIMIC NU E INTAMPLATOR!

    ReplyDelete
  15. http://logos.md/2007/05/29/fericita-fecioara-muza/

    ReplyDelete
  16. RUGACIUNE CATRE SFANTUL EFREM CEL NOU LA MOARTEA UNEI PERSOANE DRAGI: Preablandule Parinte Efrem ,bogatia milei tale nu lasa neajutat si nemangaiat pe nimeni dintre cei care vin catre tine,de aceea si noi te chemam in rugaciune,cerandu-ti sa miluiseti acest suflet(N) care acum si-a incheiat drumul pamantesc.Fiilui ocrotitor si aparatotr in calea catre Dumnezeu,pazindu-l de napastuiriile viclenilor demonisi mijlocindu-i iertarea inaintea Dreptului Judecator.Iare pe noi,cei ce am ramas in aceasta viata pamanteasca,lumineaza-ne cu raza vesniciei,ca semintele Evangheliei sa afle intru noi pamant rodnic din care sa rasarasi inimile noastre cugetele lui Hristos.Ajuta-ne sa pricem nestatornicia si scurtimea acestei vietii pamantesti,ca prin gand treaz si inima limpede sa ravnim mai mult lumina de cat intunericul si sa nu iubim lumea mai mult decat pe Dumnezeu.Invata-ne a ne marturisii Dumnului prin rugaciune,ca punand dinaintea Lui toate ale noastre sa ajungem a traii in fiecare clipa ca si cum am fii inaintea Fetei Sale,precum si suntem,de altfel.Fie ca pe tine avandu-te calauza si invatator sa urmam sfintelor cuvointe ale Domnului Hristos ,iar la trecerea din aceasta viata sa ni te faci inampinare bucurie si sa ne calauzesti neimpiedicati inaintea preablandei si multmilostivei Treimi ,TATAL,FIUL SI SFANTUL DUH.AMIN.

    ReplyDelete
  17. http://dositeea.blogspot.ro/2011/10/sfantul-cuvios-david-din-evia-icoana.html

    ReplyDelete
  18. http://ortodox.md/sfanta-iuliana-din-lazarevo-ocrotitoarea-celor-casatoriti/

    ReplyDelete
  19. https://doxologia.ro/rugaciuni/rugaciune-catre-prea-sfanta-nascatoare-de-dumnezeu-la-vreme-de-necaz-de-intristare

    ReplyDelete
  20. https://doxologia.ro/rugaciune/rugaciune-catre-sfantul-luca-al-crimeii-facatorul-de-minuni-pentru-cei-ce-sunt-bolnavi

    ReplyDelete
  21. http://nicoletatintea.blogspot.ro/2013/09/drumul-spre-rai-trece-prin-iad.html

    ReplyDelete
  22. https://sfantulmunteathos.wordpress.com/2012/01/31/bobitele-de-struguri-de-la-manastirea-hilandar-ajuta-sotii-neroditori-sa-dobandeasca-prunci/

    ReplyDelete
  23. Doamna Ecaterina va urmaresc de mult timp, cam de cand anuntati ca erati insarcinata cu Elena! va admir si pe Dvs si familia pe care o aveti! Imi pare tare rau de suferinta Elenei si ma rog pentru sufletelul ei! Ca un copil care a pierdut un frate cand eram pe clasa a 3-a va pot spune ca le-am fost vesnic recunoscatoare parintilor mei pentru doua lucruri: ca m-am lasat sa duc si eu suferinta alaturi de ei, adica ca am pierdut si eu o fiinta draga mie si am dreptul sa plang si al doilea lucru pentru faptul ca mi-au dat apoi o copilarie normala si fericita in care in momentele de bucurie a mea s-au bucurat si ei si nu si-au lasat viata intunecata de marea suferinta pe care am trait-o! nu pot sa va dau sfaturi, nici nu imi permit asta si sunt sigura ca acum familia e cat se poate de unita!

    ReplyDelete