Friday, June 30, 2017

Doua categorii...

...de oameni tradeaza o satisfactie aparte cand vine vorba de moartea Elenei:
  • cei care sunt pro-vaccin si care au o dovada ca "uite dom'le ca nu vaccinurile ne omoara" si ca "daca era vaccinata sigur astia dadeau vina pe vaccin"
  • altii care nu considera alimentatia un factor relevant pentru intretinerea sanatatii " cat te-ai straduit tu sa le dai sa manance sanatos nu a contat. Cand e sa te imbolnavesti, te imbolnavesti si gata."
 Nu intru la discutii, ca sa nu ma tulbur, fiindca cel mai greu e sa lupti cu minciuna pe care omul o adaposteste in cuget. E clar ca sanatatea e afectata de mai multi factori de risc si nu e totuna daca mai eliminam sau nu din ei, dar oamenii inchid ochii unde vor ei si dau atentie doar la ce le convine.

18 comments:

  1. Ecaterina...pentru pacatele lumii acesteia platesc ingerasi micuti ca Elena! Doar asa ne mai ingaduie bunul Dumnezeu pe noi toti si lumea aceasta nebuna in care traim. Am suferit alaturi de voi in aceasta perioada si m-au durut afirmatiile rautacioase ale unora de pe blog. Cum oare pot avea atata ura si venin? Va sunt alaturi, chiar daca de la distanta. Mihaela, Suceava

    ReplyDelete
  2. Draga doamna Ecaterina, nu stiu...nu inteleg cum unii ar putea sa fie 'satisfacuti' vazand suferinta aproapelui, orice convingeri ar avea. Am citit cu multa stupoare acele comentarii rautacioase si complet deplasate. Sper sa gasiti puterea si motivatia sa continuati in aceleasi mod natural si sanatos...si sa ne inspirati si pe noi, cei care va citim! Eu stiu ca daca bunul Dumnezeu ar fi vrut, boala Elenei ar si fost descoperita la timp dar planurile Lui sunt altele si El niciodata nu greseste...nici in cel mai mic amanunt! All His plans are right, and all His ways are for us....Alice (Olanda)

    ReplyDelete
  3. Iertați-mă, și eu v-am judecat aspru la postarea cu ciudățeniile pe care le mânca Elena (jumări și varză murată), nu înțelegeam cum doreați să hrăniți copiii sănătos, permițând în același timp, de la vârste fragede, să ingereze alimente cu aciditate atât de mare, cancerigene... Probabil permiteați rar, dar acum, trecând prin experiența aceasta solicitantă - și cum spunea Hipocrate, parafrazând acum, "orice boală începe în stomac"- m-aș bucura și tuturor ne-ar fi de folos, cred, să vedem o postare cu actualul dvs meniu săptămânal sănătos pe care îl aveți... Cu nădejde în Domnul, Elena B.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Trebuie sa stiti ca nu sunt vegetariana si ca nu consider nesanatos felul in care se alimentau strabunii nostri, dar si ca nu mancam jumari tot anul ci doar iarna.

      Apoi banuiesc ca stiti de asemenea ca si in lumea avizata sa isi dea cu parerea referitor la nutritie opiniile sunt divergente. Muraturile sunt o excelenta sursa de probiotice, iar porcul e considerat de unii nutritionisti profesionisti "somonul pe patru picioare". Daca aveti alta parere va priveste.

      O postare cu actualul nostru meniu... stiu ca multe bloggerite au obiceiul de a posta un meniu saptamanal, poate altadata ma va tenta, dar in contextul acesta ma simt controlata, verificata. Deoarece prefer sa postez cu bucurie si sinceritate nu pot raspunde momentan cererii dumneavoastra.

      Va multumesc pentru intelegere!

      Delete
    2. Noroc cu stimata doamna Elena B.- asa am inteles si eu de ce a trecut la Domnul tatal meu atat de tanar... Da, foarte tanar, 91 de ani (nouazecisiunu). Intr-adevar a mancat foarte nesanatos, de mic copil, porc din belsug, carnati, sarmale, slaninuta, jumari, pogacele... si acum , cu cateva luni inainte de plecare, tot asa a mancat... A fumat vreo 40 de ani, a baut cafele cu cana de ceai, dar ce-i drept a facut mult sport - intai in Trabant, apoi in Ford Taunus, la birou, cand inventa aparate, la sevalet cand picta sau pe scaun cand sculpta... sport, da. Mama, draga, tot cu posturi, nu putea manca mezeluri, carne, ciorbe, ea tot cu salatele de morcovi, telina, mar, stropite cu lamaie, sau conopida fiarta, sau mere coapte sau orez cu prune...are de 8 ani Alzheimer. Iar in manastiri se stie ca nu exista varza murata, decat asa, cam tot timpul, caci e medicament...
      Mama draga si jertfitoare, doamna doctor, Ecaterina roaba credincioasa a Domnului, preoteasa vrednica, Bucura-te! Multe sunt necazurile celor drepti.

      Delete
    3. Mesajul asta este doar ofensator la adresa Elenei B altfel nu are absolut nici un sens.
      Doar daca vreti sa spuneti ca daca mananca cineva sanatos face Alzheimer (nu au nici o legatura de fapt) pe cand daca manamca de mic muraturi traieste 91 de ani. Dar totusi nu cred ca asta a-ti vrut sa spuneti.
      Elena B s-a mirat ca Ecaterina considera muraturile bune pt un copilas asa cum si eu m-am mirat acum cativa ani la o postare de aici ca lua in concediu "antitermice pt Elena" care ridica febra repede FARA a fi dus copilul la nici un control sa inteleaga cineva de ce . Dar nu i-am scris sa nu o ia aiurea si acum imi pare tare rau. Elena B a scris dar nu cu rautate deci mesajul tau este de neinteles
      Maria

      Delete
  4. Dumnezeu sa te ajute si sa-ti dea multa, multa putere sa treci, in tacere si din ce in ce mai usor, pe langa astfel de pareri pe care oamenii ti le spun (fara sa-si dea seama cu adevarat de ceea ce fac).
    Numai Dumnezeu stie de ce s-a intamplat asa (poate chiar ca sa-i schimbe in interior pe multi din oamenii care-au aflat si-au sarit sa ajute, si-au facut fapte bune, si si-au schimbat viata in bine). Cauzele bolilor sunt atat de multe si de variate, noi,oamenii, nu stim nimic, noi doar facem ce putem.
    De un lucru sunt sigura: tu pe toate le-ai facut cu multa grija si multa dragoste pentru copiii tai si-ai facut tot ce-ai putut ca ei toti sa fie bine. Sa te mangaie gandul ca unul din copii deja s-a mantuit si este sfant.
    Iarta-ma daca am scris ceva nepotrivit, fara sa vreau.

    ReplyDelete
  5. Un om înțelept a spus cândva:
    Cunosc un instinct mai puternic decât cel de conservare chiar: instinctul lui "a avea dreptate". Oamenii se luptă, se cheltuiesc, cad pentru: "Vezi, ți-am spus eu?!" (C. Noica, Jurnal filozofic).
    Îmi pare rău că tocmai acum trebuie să vă loviți de oameni care suferă de o boală grea și, de cele mai multe ori, fără leac - datul cu părerea.
    Dumnezeu să vă bucure inima așa cum doar El poate.
    Ioana Mihalache

    ReplyDelete
  6. Gura lumii, o astupa doar pământul!

    ReplyDelete
  7. Oameni care au satisfactii de genul asta nu sint demni de bagati in seama. Va doresc putere si sanatate.

    ReplyDelete
  8. daca asa a dorit Dumnezeu SA O CHEME PE ELENA MAI REPEDE LA CER CE VINA AU PARINTII? ce vaina are o mancare? Toata lumea trebuie sa vada marile sacrificii pe care le-ati facut...nu mai vorbesc de drumul pana in Grecia ca sa va inchinati la Icoana Facatoare de Minuni PANTANASSA.

    ReplyDelete
  9. VREAU SA ZIC O INTAMPLARE ...SPER SA VA FIE DE FOLOS DUHOVNICESC....UN MONAH CARE ERA IN MANASTIRE DE LA 12 ANI MANCA FOARTE SANATOS...DE LA 20 DE ANI MANCA DOAR ODATA PE SAPTAMANA SI DOAR SEMINTE...IAR ZILNIC ERA IMPARTASIT CU TRUPUL SI SANGELE DOMNULUI.CALUGARUL SE NUMEA ANDREI...LA BATRANETE A AVUT CRUCEA BOLI SI NU UNA USOARA CI UNA TARE GREA...DURERI INSUPORTABILE DE PICIOARE...LA UN MOMENTADAT L-A PARASIT RABDAREA SI E AEXCLAMAT: DOAMNE CE PACATE AM FACUT DE MI-AI DAT O BOLA ASA GREA..CACI EU DE TANAR AM SLUJIT AICI IN MANASTIRE SI PACATE GRELE NU AM FACUT...MAI BINE DU-MA DOAMNE IN IAD 3 MINUTE DECAT SAMA SUFAR AICI BOALA ASTA NECRUTATOARE.iNGERUL LUI L-A DUS IN IDA SI STAND 3 MINUTE I S-A PARUT CA A STAT 3 SECOLE SI A IMPLORAT MILA DOMNULUI CA SA FIE SCOS DIN IAD.DUMNEZEU CARE NU VOIESTE MOARTEA OMULUI L-A SCOS SI I-A ZIS CA A PRIMIT BOLA CA PE UN CANON PE CARE NU L-AU TERMINAT NEAMURILE LUI SI CA SA POATE SA FIE (NEAMURILE) SCOASE DIN CHINUL VESNIC.ATUNCI A INTELES BIETUL MONAH SI A CERUT MANTUITORULUI BOLA SI SA FIE INTORS DIN NOU PE PAMANT. ..BA INCA SA TRAIASCA 100 DE ANI NUMAI IN IAD SA NU AJUNGA.FRATILOR,NU JUDECATI CA NU STITI JUDECATILE DOMNULUI..."NEPATRUNSE SUNT ADANCURILE VIETII IN HRISTOS"(ARHIM.SOFRONIE . MORATURILE SUNT ANTIBIOTICE O STIU DE LA O DOAMNA CE SE OCUPA CU PLANTELE NATURISTE.

    ReplyDelete
  10. Am trăit sa aud că jumările de casa și varza murata sunt cancerigene... Și multe alte inepții și răutăți care i de spun unei mame care și-a pierdut copilul. Ce se întâmplă cu oamenii? Ecaterina, multa putere și ajutor de la Domnul! Ai crescut niste copii minunați, mi-e tare drag să-i privesc în biserică. Nu asculta răutățile celor din jur! Ele întrec orice limita doar pentru că vrăjmașul nu poate răbda felul în care le primești. In timp, Dumnezeu îi va înțelepți și vor vedea micimea acestor judecăți.

    ReplyDelete
  11. @ Ecaterina
    Vă mulțumesc pentru răspunsul fără de răutate. Nu am menționat și ar fi fost mai lămuritor dacă o făceam, judecata a fost acum 2-3 ani, când ați scris postarea, nu acum, căci nu resimt nicio satisfacție, nici nu urmăresc să vă atac cumva conştiinţa, așa cum li se pare doamnelor Maria sau Marilena VI. Cât despre somonul cu picioare, așa cum l-a promovat Mihaela Bilic, plătită fiind ca să spele creiere (în Occident dacă ar fi făcut asemenea afirmații si-ar fi pierdut dreptul de practică), alias porcul de Mangalița- și nu orice porc, are același preț ca somonul sălbatic, așa că de ce să ne jucăm de-a minciunica și să nu spunem lucrurilor pe nume? Știți probabil și că varza murată este greu digerabilă, un copil de 2 ani o elimină în scaun nedigerată (am această experiență). Probioticele se găsesc și în alte forme, mult mai inofensive, cum ați experimentat și dvs.
    Sunt soție de preot ortodox, la fel ca dvs, am absolvit și facultatea de nutriție, nu suntem vegetarieni nici noi și nici nu impun celor trei copii ai mei un asemenea regim, dar nici nu consumăm carne de porc, preferăm (chiar dacă rarisim) vita, mielul și (mai des) peștele (coincidență sau nu, toate Îl reprezintă pe Hristos), postim toți când se postește. Vă recomand cu încredere o moară de cereale (aproximativ 1000 lei) pentru a folosi făină integrală proaspăt măcinată (eu o fac din arpacaș) în amestec cu făină albă la pâinea de casă...
    Știți, în calitate de absolvent al unei facultăți de medicină, că alimentele acide fac rău organismului, și că trebuie "neutralizate" prin cele alcaline, așa cum dealtfel ați experimentat în etapa cașexiei, când nu vă gândeați decât la alimentația alcalină... Nu mă înțelegeți greșit, nu caut să am dreptate, am luat această postare ca pe o invitație la feed-back și mi-am ușurat conştiinţa, cu egoism poate, fără a aștepta reacțiile altora ca să vă apere de parcă v-aș fi luat la bătaie. Ca nutriționist vă sfătuiesc să nu mai credeți poveștile "din bătrâni", până și nutriția este destul de flexibilă pt că nu toate organismele umane au același metabolism, dar suntem datori să evităm pe cât putem pe cele care ne fac rău. Apoi, sunteți conștientă că vă expuneți la judecăți și sper că sunteți suficient de stabilă sufletește încât să nu vă doboare, altfel ar fi bine să vă căutați "omul cel tainic al inimii" în loc să vă ocupați timpul și gândurile cu deșertăciunea ieșirii în exterior în virtual.
    @ Maria
    Insinuați, fără să vreți, că putem avea o viață dezordonată și putem face și excese, pentru că dacă găsim plăcere și satisfacție în activitățile zilnice și facem și mișcare nimic nu ne atinge sănătatea? Tatăl dvs a avut o viață pământească lungă din darul lui Dumnezeu, rezistența organismului lui a fost clar un dar... Sau pentru că avea o lucrare anume cu el, sau i-a dat un canon. Nu putem generaliza, am explicat mai sus.
    @Marilena VI
    Orice aliment acid este toxic, într-o anumită măsură- mai mică sau mai mare, în funcție de combinații și de organismul în care acestea sunt introduse, asta am spus vorbind strict despre acest caz, al copilului de 2 sau 3 ani care le mânca cu poftă, probabil pentru că celulele canceroase din corpul său le cereau încă de atunci. Mulțumesc pentru remarci!

    Vă doresc tuturor din suflet cele bune de la Domnul!
    Elena B

    ReplyDelete
    Replies
    1. Am amintit-o pe Bilic fiindca e in romana si se exprima plastic, pe intelesul tuturor. Nu cunosc nimic despre coruptia sau onestitatea ei.
      La nivel mondial insa nu cred ca e o contraventie in domeniul culinar sa pomenesti de ketogenetic diet, de gaps sau de sauerkraut health benefits. Astea nu sunt idei personale ale doamnei Bilic si sunt foarte populare.
      Nu am nicio intentie de a ma duela pe teme culinare si sincer cred ca mancarea simpla, accesibila si preparata cat mai putin sofisticat e sanatoasa, iar dincolo de asta imbolnavirile sunt din randuiala lui Dumnezeu. Atata vreme cat cred in Dumnezeu nu pot cauta cauza ultima a mortii intr-o farfirie cu mancare. Sunt copii care mananca din gunoaie, chestii expirate si nu fac cancer si nici nu mor in diarei cumplite.
      ...cu durere si dragoste va spun acestea...

      Delete
  12. Am vrut sa spun cate ceva, am sters de cateva ori si am ajuns la concluzia ca vreau sa spun in continuare ca te imbratisez cu gandul. Doamne miluieste!

    ReplyDelete
  13. Nu trebuie pus la suflet nici un comentariu sau vorba care ti se pare nelalocul ei, pana la urma aici este blogul tau, locul tau de intalnire cu prietenii tai virtuali, mai apropiati sau mai indepartati, este dreptul tau se a nu aproba ceea ce ti se pare deplasat si care poate genera mai multa emotie negativa daca este lasat liber.Si emotiile sunt hrana ca si alimentele, si ele pot fi acide sau alcaline..Referitor la alimentatie, eu cred in teoria ( si practica) domnului dr. Robert Morse "Sa traim sanatos fara toxine", are peste 300 de videoclipuri pe youtube in care da multe explicatii. O romanca medic deasemenea care a ajuns la aceleasi concluzii experimentand pe propria persoana este Sorina Soescu, are un blog cu articole foarte interesante centrulnatura.ro, iar cartea "Manualul Scolii de Sanatate 5D" mi se pare o carte extraordinara. Problema sau provocarea cea mai mare este defapt asa cum am observat pe propria piele presiunea sociala(familia, prietenii, dr.de familie indoctrinati de medicina alopata) si lipsa unor surse sigure si ieftine de alimente - fructe si legume - SANATOASE. Aceasta ar trebui sa fie ingrijorarea si preocuparea noastra cea mai mare, un aer curat, o mancare curata si un suflet asemenea.
    Apropo de medici si controale, eu ma duc la dr cu fetita doar pentru diagnostic, care de multe ori nici acela nu este clar, in rest daca ar fi fost sa urmez retetele ar fi insemnat sa-mi imbolnavesc si mai mult copilul. Ai incredere in tine Ecaterina!
    Dumnezeu sa-ti aline suferinta!
    Mihaela

    ReplyDelete
  14. Elena B, chiar daca ai avut bune intenții, tonul face muzica. Mi se pare cumplit să-i spui unei mame al cărei prunc a murit de cancer, că și-a hrănit copilul cu alimente cancerigene. Daca nici femeia asta nu a fost atenta la hrana copiilor, la posturile din an, apoi... Nu vreau sa insist dar putina delicatețe nu strica nimănui.

    ReplyDelete