Monday, October 31, 2016

Service

Acum cateva luni eram extrem de obosita si ma simteam ingrozitor. Era momentul sa incep un program de reparatii pentru caroseria mea :)
Nu am facut nimic sofisticat. Nu imi permit nici timpul, nici banii sa ma lansez in operatiuni pretentioase de genul reflexoterapie, kinetoterapie, suplimente alimentare complexe, sedinte de inot etc.
In afara de regimul meu alimentar care are ca principiu de baza folosirea a cat mai putine produse industriale (cred ca singurele din categoria asta sunt faina de grau si fulgii de ovaz, dar mai nou am ce am cu glutenul si le-am redus cantitativ) am mai introdus ca suplimente
CaMgZn
Ulei de ficat de cod
Ghimbir
Turmeric
Spirulina
Chlorella
Am insistat cu probioticele, mai ales kefir si kombucha, pe care le-am consumat zilnic. Cruditatile,  mai ales fructele, au un loc special in dieta.

Produsele de origine animala am incercat sa fie exclusiv de la producatori locali, orientati mai mult spre pasunat decat spre hrana procesata pt animale. Mai nou am o pasiune pentru consumul de ficat si sunt preocupata sa le dau si copiilor fiindca mi se pare foarte valoros dpv nutritiv.

Zilnic am iesit la o plimbarica. Imi place in mod deosebit sa ies in parculet langa biserica. Copiii se joaca si eu merg in ritm putin mai alert in jurul bisericii. Asta e joggingul meu :) Am inceput sa mai fac si cateva abdomene, dar sunt chiar putine si nu cred ca au vreun efect vizibil.

Am incercat de asemenea sa imi modulez emotiile negative: sa nu ma panichez la micile accidente ale copiilor (recent Ionut si-a dat cu superglue in ochi) si sa nu ma stresez cu grija de multe.

Cam asta e tot ce am intreprins in plan fizic si pot spune ca am facut progrese evidente, desi in ritm foarte lent. Sunt constienta ca nimic nu ar fi lucrat fara ajutorul lui Dumnezeu care vindeca totul mai adanc decat reusim noi lucrand omeneste. Nu cred ca epuizarea mea se datoreaza in primul rand sarcinilor. Convingerea mea este ca un organism de femeie conceput si crescut in conditii sanatoase isi poate duce usor sarcinile si misiunea cresterii de prunci. Ceea ce mi se intampla este pe de o parte mostenire genetica si pe de alta parte rodul stilului de viata nesanatos pe care l-am avut ani de-a randul si pe care mecanismele de reglare ale corpului nu il mai pot compensa.


4 comments:

  1. Bravo!!!
    P.S: Am citit undeva ca mataniile sunt cele mai bune exercitii fizice- absolut toti muschii lucreaza :). Incerc si eu sa ma reactivez :).

    ReplyDelete
  2. Chiar ma gandeam sa intru si eu intr-un program de service :) Ce ai scris tu aici ma ajuta sa ma orientez cam de unde ar trebui sa incep. Faptul ca eu locuiesc a curte si am zile intregi in care nu ies din casa, de exemplu, nu e de bine, nu? :)

    ReplyDelete
  3. Eu nu cred ca am vreo zi in care sa nu ies cu ei afara, daca sunt sanatosi

    ReplyDelete