Saturday, November 21, 2015

Unt de arahide

cumparat online, 45 lei/kg
cutot cu taxe de transport
Vazand in ce ritm se mananca in post, m-am gandit ca ar fi mai avantajos pt mine sa-mi cumpar o masinarie care sa produca asa ceva si am achizitionat-o online:
70 euro
Face mult zgomot, se curata greu, e mai mica decat mi-am inchipuit si nici nu marunteste bine arahidele. O sa o returnez cat mai repede.
De-abia dupa ce m-am fraierit cum am scris am incercat robotul de bucatarie cu arahide cumparate din mall la 16 lei/kg si prajite de mine.
cu putina rabdare, la turatie maxima
Rezultatul a fost mai aromat decat cel din comert, poate nu la fel de fin, insa cu o textura acceptata fara comentarii de copii. E delicios in sandvisuri in combinatie cu mierea sau fructele dulci.
sanatos

10 comments:

  1. pui si ulei in el sau numai arahide ?

    noi cumparam la borcan. il folosim si la fursecuri in loc de margarina sau pe paine cu gem , dulceata .

    ReplyDelete
  2. toata lumea imi spunea de cat de bun e untul de arahide, asa ca am cumparat si eu incantata ca va manca fetita mea, insa nici ei si nici noua nu ne-a placut, dar vad la voi ca il consumati cu miere, fructe, dulceata...deci il folositi pe post de unt si ceva deasupra? nu doar gol? vreau sa stiu daca sa mai risc sa mai cumpar un borcan...stiu de cat de sanatos este dar chiar nu il puteam manca asa si mi-as dori sa il pot cosuma...

    ReplyDelete
  3. Noi mancam foarte mult tahini. Copiii cu miere noi fara. Incercati si asta daca sunt invatati cu unt de arahide poate le place. Mie mi se pare ca nu este asa greu tahini cum sunt arahidele dar nu stiu daca medical se confirma.
    In post eu folosesc mult tahini si in mancare .

    ReplyDelete
    Replies
    1. da, pasta de susan, foarte buna in sala de vinete si in pasta de naut si in pasta de linte . imbunatateste si imbogateste mancarea, dar mie mi se pare foarte consistenta si nu pun mai mult de 2- 3 linguri in pastele astea.

      Delete
    2. Da, in orice salata din asta tartinabila merge. Dar eu pun si in supe si in mancaruri in post. Adica, opresc supa din fiert si separat frec tahini cu lamaie peste care pun incet din zeama dupa care o repun in supa. Nu stiu daca se intelege este asa cum se pune smantana cu lamaie in dulce. O si leaga putin si ii da si gust.

      Delete
  4. noua nu ne-a placut untul de arahide- senzatia de innecacios.
    Pe de alta parte, are succes si am facut si eu: nuci macinate fin (merg si alune dar mie de nuci mi-a placut) cu un pic de miere pana devine o pasta tartinabila. La fel un mix de migdale fin macinate si miere (e drept ca eu am o apreciere aparte pt lucrurile locale romanesti, nu doar pt aroma lor ci si pt ca stiu ca sunt romani simpli care le muncesc si pun suflet ). Am mai adugat uneori si cacao.
    Cred ca principiul e acelasi ca la untul de arahide.

    Poate va inspira experientele noastre!

    ReplyDelete
  5. apropo de nuci, eu le pun in robot, dupa ce le-am hidratat in prealabil o noapte intreaga, cu usturoi, sare si putin ulei, iar apa in functie de cat de tartinabila doriti sa devina pasta...e absolut delicios pateul acesta!

    ReplyDelete
  6. http://www.lidl.ro/ro/Oferte-513.htm?id=1127

    Poate va intereseaza unt de arahide cu 40% redus. Multumim pentru blog. Doamne-ajuta!

    ReplyDelete