Sunday, March 22, 2015

Rodire

Avem un prieten in Targu Jiu care are evlavie la cordelutele binecuvantate cu braul Maicii Domnului de la Vatopedu, motiv pentru care are in permanenta in buzunar cate una. Într-una din zile, pe cand era cu masina la o spalatorie auto, a intrat in vorba cu o femeie angajata acolo. Femeia il cunostea din vedere, deoarece era un vechi client, si observase ca respectivul avea 5 copilasi. L-a felicitat pentru familia frumoasa pe care o are si i-a vorbit despre durerea ei: desi casatorita de cativa ani buni, nu avea inca niciun copil. Prietenul nostru i-a dat cu credinta o cordeluta si a sfatuit-o sa o poarte mereu.
Dupa un timp, s-a intalnit cu femeia aceea care acum era foarte bucuroasa ca ramasese insarcinata chiar in luna urmatoare.

Si Parintele Arsenie Capadocianul obisnuia sa ajute in astfel de cazuri tot cu cordelute:
„Parintele Arsenie, asa cum voi arata in viata lui, pe langa alte harisme pe care s-a invrednicit sa le ia de la Dumnezeu, a luat si harisma sa dezlege serpiciunea femeilor. Daca in toate celelalte cazuride boala primea pe femei si citindu-le se faceau bine, in problema sterpiciunii trimitea binecuvantarea scrisa intr-o hartie impaturita, pe care ele o purtau cu evlavie ca talisman, si astfel le odihnea gandul femeilor. Facea asta ca sa nu-l interpreteze rau oamenii, care nu puteau gandi curat. Talismanul acesta il trimitea printr-o oarecare persoana sau ruda sau cunoscut al familiei. Alte femei sterpe isi trimiteau broboadele lor ca sa le binecuvinteze Parintele Arsenie, pe care le si purtau apoi cu evlavie si dupa un an nasteau. De asemenea, unele cereau de la Parintele Arsenie sa le binecuvinteze o sfoara cu care sa li se dezlege sterpiciune, sau sa primeasca usurare in nasterea lor. Parintele le trimitea țerastupi, adica fitil sau sfoara ceruita, ce le foloseau pentru aprinderea candelelor lor.”

6 comments:

  1. Mi-a promis cineva ca imi va da cordeluta pe care a purtat-o cit timp a fost insarcinata, daca voi ramine si eu. Cum nu s-a intimplat pina acum, nu am mai primit cordeluta. O sa iau legatura cu persoana ori o sa scriu chiar eu la manastire. Poate imi vor putea trimite.

    ReplyDelete
  2. Si cand problema e la barbat si nu la femeie??? S-a impamantenit gresit ideea ca problema de sterilitate in cuplu, apartine doar femeii.
    Statistic, din 10 cupluri cu probleme de sterilitate, la 6 dintre ele, problema e la barbat.
    Stiu o doamna care s-a chinuit multi ani cu tratamente, operatii, investigatii, medici, policlinici, etc, ca in final sa se dovedeasca ca pb.era la sot nu la ea.

    ReplyDelete
  3. Cred ca atunci cand vorbim de ajutor dumnezeiesc nu este foarte important daca problema este la barbat sau la femeie.
    Sunt situatii neexplicabile prin logica deci poate ajuta si in aceste cazuri.
    Nu este vorba de faptul ca bentita poarta ceva ce atinge neaparat fizic persoana cu probleme, nici gand. Minunea este minune si bineinteles ca doamna in cauza poate cere cordelita cu credinta chiar adca problema este la sot. Copilul in casnicie intra.

    ReplyDelete
  4. Am si eu o prietena, care tot asa de 10 ani, de cand este casatorita, nu pot avea copii, isi doresc foarte mult, sunt pentru mine un exemplu de familie crestina, si de iubire autentica in familie...cum as putea sa fac si eu rost penru aceasta prietena de o cordeluta binecuvantata?Multumesc, astept raspunsul tau.Doamne ajuta!

    ReplyDelete
  5. Si noi incercam de 6 ani si inca nu s-a intamplat! Poate il aduce in calea mea Dumnezeu pe prietenul Dumneavoastra, chiar daca ne despart cateva sute de km. Vreau sa va spun ca postarile Dumneavoastra imi sunt utile si mie chiar daca nu am copii pentru ca invat multe lucruri pe care imi doresc sa le aplic cand voi fi mama. Delia

    ReplyDelete
  6. Cu ajutorul lui Dumnezeu, am fost cu sotia anul trecut intr-un pelerinaj in Grecia si am ajuns la Manastirea Kato Xenia unde se pastreaza doua bucatele din Sfantul Brau al Maicii Domnului, daruit de calugarii de la Manastirea Vatopedu in anul 1522.
    http://www.crestinortodox.ro/biserica-lume/manastirea-kato-xenia-67698.html
    Avem o cordeluta de acolo, pe care o putem imparti userelor Angy si Delia, ne-am bucura sa le fie de folos. Las adresa de e-mail a sotiei: marinela.porneala@yahoo.com, daca vor sa le trimitem cordeluta. Doamne-ajuta!

    ReplyDelete