Saturday, March 21, 2015

Orhidee




Dupa ce am citit articolul de aici, m-ar tenta sa-mi iau si iedera.

7 comments:

  1. Au trecut iarna in casa si au asa flori mari?
    Bravo.

    ReplyDelete
  2. Sunt cumparate de curand. Nu stiu cum vor evolua, fiindca Elena e ff curioasa si dornica sa la atinga.

    ReplyDelete
  3. A, am inteles. Sa mai pui la primavara viitoare un post cu poze dupa ce le treceti un an si cu ingrijirile daca reusiti.
    Am incercat si eu de doua ori si nu le-am trecut de doi ani jndiferent ce am incercat

    ReplyDelete
  4. Deja copii au inceput sa rupa din floricele :( Cred ca nu-s de noi.

    ReplyDelete
  5. Sunt foarte frumoase! Iar cu rabdare vor invata si copiii sa nu le mai rupa, cred ca le prinde bine si lor. Florile orhideelor tin cateva luni, iar apoi in fiecare an, chiar fara ingrijiri speciale, din fiecare nod al tijei initiale va apare o noua tija cu flori. Daca tija 'mama' se usuca, in timp va creste o alta. Vor apa si drenaj bun, ca-s din padurea ecuatoriala!
    Eu am una micuta mutata din patul ei intr-unul obisnuit de pamant de flori si tocmai a inflorit dintr-o tija nou-nouta! Ea a fost tare neglijata o perioada, dar se pare ca orhideele sunt...reziliente!

    ReplyDelete
  6. eu am 6 orhidee - le ador. Si infloresc de 2-3 ori pe an. Si la mine au scapat jumulite, dar nu ma deranjeaza, ca florile udate 1 data pe sapt. si la lumina directa (dar nu in soare) asu scos alte tije.

    ReplyDelete
  7. Am şi eu 16 ghivece (cea mai bătrână are 11 ani şi 1 m înălţime, face peste 40 de flori o dată). Nu le scot deloc afară şi nu am pierdut nici una, dimpotrivă, am înmulţit câteva (au făcut pui cu rădăcini pe tija florală). Singura grijă este să nu băltească cumva apa la ele, în rest...nimic. Cei care pierd orhideele le "îngrijesc" exagerat. Aaa, şi ca să înflorească frumos au nevoie de lumină, fără a sta direct în bătaia soarelui. Nu le prieşte compostul de flori obişnuit pentru că sunt plante epifite (parazitează alte plante şi rădăcinile lor au nevoie să respire şi să primească lumină). Se găseşte compost special de orhidee din resturi lemnoase. Ghivecele e bine să rămână cele transparente iniţiale, dacă planta creşte mult se schimbă într-un ghiveci mai mare dar nu se umblă deloc la rădăcinile verzi. Nu se taie din cele aeriene şi nu se deranjează dacă s-au lipit de ghiveci. Dacă ţii cont de aspectele astea şi nu o deranjezi inutil, e cea mai nepretenţioasă plantă de interior.

    ReplyDelete