Sunday, December 21, 2014

Cartofi

Am ajuns aproape de finalul postului. Luand in discutie strict latura culinara a problemei, nu cred ca ma simteam la fel de bine daca ma intindeam in proteine animale: la putinele dezlegari la peste pe care le-am incercat m-am constipat, am avut lapte prea mult si dureri articulare. Nu am simtit nevoia de suplimente cu calciu si nici cu fier.

Gheorghita a fost foarte multumit cu ce a primit, asa ca nu a plans nici macar o data la san ca n-are lapte. In ciuda iahniei cu muraturi si a cartofilor copti cu zeama de varza, am avut de a face cu cel mai linistit bebelus.

Ma bate gandul ca mi-ar prinde chiar bine o zi, doua, de paine, fructe si apa. Asta ca sa se mai spele (daca s-o putea) ciocolatile, inghetatele si pernutele Viva pe le-am bagat in mine cu inconstienta...

4 comments:

 1. Eu n-am reusit niciodata sa tin post la inceputul alaptarii. La mine se regla destul de greu secretia lactata si orice schimbare in meniu se vedea imediat asupra cantitatii de lapte. E drept ca am si pornit intotdeauna de la ideea ca alaptatul si postul nu prea se impaca, asa ca la mine o fi fost si ceva autosugestie de ramaneam fara lapte imediat ce incercam sa tin post. Imi dai curaj sa incerc din nou mai insistent la bebele urmator.

  ReplyDelete
  Replies
  1. La mine, o cantitate mare de lichide si somn suficient sunt cei mai importanti doi factori care cresc cantitatea de lapte. Intr-adevar in timpul postului se mai reduce secretia lactata, dar pentru mine, de data asta, a fost un lucru bun fiindca nu am avut nicio "furie a laptelui". M-am bucurat de un echilibru intre productia de lapte si nevoile copilului.

   Delete
  2. Eu doar la primul copil am avut "furia laptelui". La urmatorii, ori a fost mai putin lapte, ori, vorba ta, a fost un echilibru intre cererea bebelusului si productia de lapte, incat n-am mai ajuns sa simt ca pocnesc de atata lapte. A fost exact cat a trebuit, nu mai mult

   Delete
 2. Pentru mine in prima luna dupa nastere stresul era mulsul si iminenta unei mastite.

  ReplyDelete