Doamna ginecolog cu care am născut primii 4 copii, şcolită în Anglia, m-a sfătuit să nu ţin cont de sfaturile medicale pe care le voi primi de la tributarii cărţilor de specialitate "vechi de 50 de ani".
Primul meu copil s-a născut în luna martie, într-un an mai răcoros, astfel încât în primele luni de viaţă Vigantolul părea indispensabil. Printre multe alte lucruri pe care le-am discutat mi-a rămas în minte ceea ce m-a învăţat despre sinteza vitaminei D în piele, care nu necesită plajă în slip, ci doar "expunerea la soare a feţei şi dosului mâinilor timp de 15-20 de minute de câteva ori pe săptămână" (mai sunt şi alţii care susţin acelaşi lucru). În clima noastră temperată această manevră e accesibilă oricărei mame de bb sănătos de primăvara până toamna. Aş prefera mai degrabă mecanismele naturale de producere ale vitaminei D decât varianta sintetică , deşi nu pot spune că nu am folosit deloc picăturile de Vigantol; îmi mai aduceam aminte din când în când de ele :)
Sunday, April 1, 2012
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Nici eu nu le-am dat. Tin minte ca am intrebat pediatrul la primul copil nascut aici daca nu se da vigantol in Grecia pentru ca e tara insorita, asta inseamna ca daca ma reintorc in Romania va trebui sa ii dau sau nu? A inceput sa rada atunci spunandu-mi exact exemplul cu Anglia ce in mod sigur nu e mai insorita decat Romania:).Pur si simplu e o teorie invechita si el mi-a explicat atunci si ca riscurile ce si le asuma cineva dand la toti copiii fara diferenta vitD de la nastere asa ca in Romania sunt mari fata de beneficiile aparute.Cu asta abia m-a convins sa nu le dau eu adus de mama din Ro :) asa ca pe leustean din moment ce se vinde la liber acolo.
ReplyDelete