Friday, February 17, 2012

Mofturi

partea superioară
partea de jos
Ca să am o pâine cu coajă mai subţire (când eram mică mie-mi plăcea coaja crocantă a pâinii, mai ales colţul, dar copiii mei nu o mănâncă şi mă aleg cu o mulţime de resturi după mesele la care nu pun o pâine moale):
  • coc pâinea la foc iute, aproximativ 40 minute în cuptorul meu
  • înainte de a o pune în tavă o modelez şi o acopăr uniform cu un strat subţire de făină (excesul se îndepărtează uşor chiar şi după ce s-a copt)
  • de cum o scot din cuptor o învelesc într-un prosop de bumbac (umed sau nu, în funcţie de cât de rumenită mi se pare) şi o las aproape până se răceşte 
  • o păstrez în pungă de plastic 

3 comments:

  1. Am decoperit un "truc" din greseala. Facusem aluat de paine: jumatate l-am folosit pentru pizza, cealalta jumatate pentru paine. Dupa ce am pus pizza in cuptor, am pus si aluatul ramas in alta tava pe care am acoperit-o cu un prosop de bucatarie. Cat timp a stat pizza in cuptor (vreo 40 de minute) celalalt aluat a crescut in tava lui. Asa o paine de moale si pufoasa a iesit! De-acum numai asa o sa fac.

    ReplyDelete
  2. Eu pentru coaja subtire si moale fac asa: cand pun aluatul in cuptor la copt pun si dedesupt o alta tava mica cu apa in ea iar cuptorul il dau pe "aer de jos in sus " doar.Nimic de sus.Vecina care m-a invatat pe mine acopera si forma cu painea cu hartie de aluminiu in acelasi timp insa mie nu imi prea place ideea asa ca pun doar apa si merge.

    ReplyDelete
  3. O paine cat de cat sanatoasa, se poate gasi la o brutarie de pe strada Miron Costin. Mai multi credinciosi sunt multumiti. Bunul Dumnezeu sa va rasplateasca jertfa acestui blog, foarte util!

    ReplyDelete