Saturday, February 11, 2012

Mai mult decât "dar din dar"

            Câteva hăinuţe tricotate de mine care i-au rămas mici Ecaterinei şi pe care vreau să le dau.... Constat că simt cu totul altceva când dăruiesc lucruri primite sau chiar cumpărate, faţă de milostenia făcută din lucrul mâinilor mele: îmi e mai greu să dau, dar pun mai multă dragoste în plăsuţa respectivă :) De-asta zic c-ar trebui daţi la pomeniri colaci făcuţi de mâna celor care l-au iubit pe cel adormit...Nu se ştie dac-aş fi în stare să şi fac vreodată ceea ce spun. De exemplu săptămânile trecute am făcut în trei rânduri prăjituri ca să şi dăruiesc vreunui om sărman. Totul a rămas în stadiul de dorinţă dat fiind faptul că cele 6 "termite" ale mele au devorat totul.
ultimele gogoşi salvate

Carpaţi (n-a mai ajuns să fie asamblată în forma clasică)


cornuri cu rahat


7 comments:

  1. "Nu cunoşti decât lucrurile pe care le îmblânzeşti, spuse vulpea. Oamenii nu mai au timp să cunoască nimic.Cumpără lucruri de-a gata de la negustori."
    Si eu cand fac paine imi vine mult mai greu sa renunt la ea sa o dau la porumbei, ca sa o incep pe urmatoarea mai proaspata. Si mi-am dat seama de putinatatea sufleteasca pe care o am. Si ca renunt atat de usor la una, si ca renunt greu la alta.
    Si acelasi lucru ma urmareste si de cand mai fac una de mana, altfel apreciez un lucru la care am muncit, care mi-a trecut prin maini si chiar prin suflet, pot spune, fata de un lucru "cumparat de la negustori"
    Si m-am mai gandit si la oamenii de la tara, de mai demult, care isi faceau multe lucruri cu mana, si atunci implicit apreciau altfel un lucru, si nici nu se inconjurau de atatea lucruri nefolositoare.
    O duminica cu bucurie!

    ReplyDelete
  2. Am recitit şi eu "Micul prinţ" acum când au împrumutat-o fetele de la bibliotecă şi mi-a plăcut mult. Nu-i însă pentru vârsta lor, aşa cum credea doamna bibliotecară...

    ReplyDelete
  3. Ce frumos lucrezi, Ecaterina!
    Fusta e o minunatie!

    ReplyDelete
  4. Buna seara.
    Abia v-am descoperit blogul. Va multumesc pentru tot ce publicati!
    Spor si ajutor in toate cele bune!

    ReplyDelete
  5. Ecaterina,sunt Violeta,am mai vb noi acum catva timp pe internet si asi avea cateva nelamuriri poate tu poti sama ajuti cu experienta ta.Eu de curand am descoperit ca sunt insarcinata,si duminica am facut prima eco,se vede camera ovulara,sacul vitellin dar nu si embrionul.Eu de data asta de cand am ramas insarcinata am niste dureri puternice de spate si de burta dar mai mult de spate tu ce crezi???Sunt cam preocupata...Multumesc mult! Violeta

    ReplyDelete
  6. La eco se poate vizualiza embrion chiar şi în a treia săptămână de gestaţie. Se percep şi mişcările cardiace. Un sac vitelin gol este o dovadă că sarcina e oprită în evoluţie. Mai încearcă eco transvaginală, mai citeşte (fără să te sperii) despre mola hidatiformă. Nu mă pot pronunţa, mergi la un ginecolog bun.

    Se spune că aceste sarcini au embrioni cu importante aberaţii cromozomiale (specia se conservă. Oricum, un sufleţel a trecut pe acolo, te poţi ruga pentru el.

    Nu ştiu dacă se elimină total şi spontan,fără intervenţii (am o cunoştinţă care a sângerat 2 săptămâni în aşteptarea eliminării şi nu a mers).Probabil că va fi necesar un chiuretaj, dacă e cu adevărat gol...

    ReplyDelete