Tuesday, May 3, 2022

Pe grupurile...

... Wapp pt scoala/facultate mai spune lumea "Hristos a inviat!". Cineva s-a simtit ofensat de acest salut atat de firesc in tara noastra si a făcut memoriu la decan cum ca respectivul profesor (care nici macar nu e o persoana extrem de implicata in biserica, ba chiar pe mine m-a deranjat cu niste mesaje care persiflau crestinismul) se ocupa cu indoctrinarea religioasa a studentilor prin (banala) formula de adresare "Hristos a înviat!" dupa vacanta de Paste. Decanul a considerat de cuviinta sa il mustre si sa il cheme sa raspunda reclamatiei respective.

Penibil! O fi legal sa il traga la raspundere astfel? 

5 comments:

  1. Predau într-o școală gimnazială si asta dimineața două colege aflate în sala profesorală au preferat să nu-mi raspundă la salutul ,, Hristos a înviat "

    ReplyDelete
  2. Doamne ferește! Și mie mi se părea trist că directoarea de la școala unde predau a evitat răspunsul la "Hristos a înviat!" și mi-a răspuns cu "Bună ziua!". Bine, chiar este trist, dar ce povestiți dumneavoastră...

    ReplyDelete
  3. Si eu anul acesta am avut mâhnirea sa observ ca pe grupurile
    de whatsapp (colegi, profesori, părinți) ignoră total salutul pascal, se feresc sa raspunda, folosesc doar mesaje si urări mederne, nu fac sau mai degrabă nu accepta nicio legătură între Paște si Invierea lui Hristos.

    ReplyDelete
  4. Cât de trist... Ce vremuri urâte... Cum dăm deoparte tot ce înseamnă credință, tradiție, simolitate si echilibru si acceptam fara sa judecam si fara sa simtim asa zisul modernism... Dureros!

    ReplyDelete
  5. Tot în Craiova, pe doua grupuri de wataspp, de școală, doar "Hristos a Inviat" și răspunsul "Adevărat a Inviat". Dacă privim la scara larga, încă sunt oameni care saluta asa.

    ReplyDelete