Friday, May 13, 2022

Conferintele...

... pe teme duhovnicesti, literatura crestina recenta, evenimentele culturale cu specific religios folosesc tot mai putina lume. 

Cel putin asa cred eu, fiindca multe sunt facute asa, ca sa fie, ca sa se vada ca exista activitate si sa se umple timpul si agendele oamenilor cu ceva sau ca sa conteze la vreo promovare. Putine astfel de manifestari sunt izvorate din ravna, putini oameni sunt pasionati cu adevarat de ceea ce fac. Se vede ca se silesc, ca indeplinesc niste formalitati si lucrul acesta e respingator. Entuziasmul este, dimpotriva, atragator si "contagios". 

Pe de alta parte, nici publicul acestora nu este de calitate, in sensul ca se participa la evenimente religioase din motive dintre cele mai prozaice. Rari sunt cei care cauta un sambure de folos duhovnicesc in informatia pe care o primesc. Unii vor doar sa socializeze, altii sa cleveteasca, altii sa se afiseze, iar la altii e la mijloc pura curiozitate.

Chiar si de la generatia mea incoace pot observa o trasatura a declinului spiritual colectiv (in randul oamenilor care se recomanda ca fiind interesati de religie) pe care as sintetiza-o cam asa:



No comments:

Post a Comment