Saturday, June 8, 2019

Bunul simt...

...ar trebui sa iti spuna sa nu pupi sau sa pui mana pe bebelusul altuia si nici sa oferi ceva de mancare unui copil (mai ales la biserica!!!) fara sa ceri acordul parintilor mai intai, altfel in loc sa faci cuiva o bucurie, oferi prilej de tensiune nervoasa.

10 comments:

  1. Off, cat de des trecem prin ambele situatii.

    ReplyDelete
  2. eu cu mâncarea m-am obisnuit...ar insemna altfel sa ma tulbur la fiecare liturghie.

    ReplyDelete
  3. Eu inca incerc cu incapatanare sa educ lumea😊

    ReplyDelete
  4. Eu tin cat de mult pot de regimul alimentar al familiei si de ritmul meselor, iar la Biserica triez: daca e ambalat, in termen, relativ decent ca si continut, fac o cruce peste alimentul respectiv si le dau voie. Altfel, am desfacut cu nonsalanta un "Sugus" in fata copilului pentru a-i demonstra ca e... plastelina frumos mirositoare. M-a crezut cam cu jumatate de inima si s-a jucat cu bombonica aceea gumata o vreme.

    ReplyDelete
  5. Si eu resimt ca pe un abuz fata de copii sa fie atinsi sau sarutati de straini, mai ales ca unii nu vor sau chiar se sperie de figuri straine. Am vazut cum unii forteaza copiii care le sunt dragi sa ii imbratiseze.

    ReplyDelete
  6. Cu mancarea...greu...foarte greu, mai ales cand ci un copil pofticios...De cand a inceput sa umble facea turul parcului sau pe unde ne-m fi aflat cersind "papi" la oricine s-ar fi intamplat sa manance ceva...
    La capitolul atingeri, l-am ferit cat am putut bebe fiind, apoi l-am invatat sa refuze daca nu vrea sa fie pupat/imbratisat, si l-am sustinut in fata adultului care insista. Inclusiv noi parintii il intrebam in fiecare data daca putem sa il pupam/imbratisam, si ii respectam decizia. E greu cand ii refuza pe bunici si ei se supara...dar cum altfel l-as putea invata sa se protejeze de atingeri nedorite?

    ReplyDelete
  7. Sunt copii alergici sau copii pe regim pentru diaree si nu e tocmai placut sa le confisti napolitanele/eugeniile/bomboanele colorate abia primite. Daca esti intrebata esti scutita de conflicte inutile.

    ReplyDelete
  8. ne-am obișnuit în sensul că cei mari 13 si 9 ani stiu ca se mănâncă după sf liturghie si ei mari fiind si înalți deja primesc mult mai puține. cei mici au cate o punguta in care pun toate dulciurile. noi mergem mereu in acelasi loc oamenii ii cunosc si noi am cam învățat ce primesc. ii las sa aleaga 1 dulce si aleg până au acceptul meu restul pungilor vin la noi. CTC -ul mai scoate din ele pe fata sau pe ascuns. sunt zile in care mănâncă cateva bomboanele altele in care uita de pungă. si noi am fost copii incerc sa nu uit asta de cate ori incerc sa le impun regulile mele.

    ReplyDelete
  9. Noi i-am învățat să refuze pe motiv că așteaptă să se împărtășească sau că nu au luat anafură. E foarte interesant că cei mici, de pe la 4-5 ani, nu uită și refuză politicos. Ce primesc după împărtășit de la prinos/pomenirea adormiților, e altă poveste...

    ReplyDelete