Wednesday, December 21, 2022

Am postat...

... pe ytb un filmuleț facut initial pentru o prietena (raw, uncut, de cea mai slaba calitate tehnica) cu riscul de a ma expune multor critici si judecati, pentru ca vreau sa incurajez gospodinele (inhibate/intimidate de retetele prea complicate ale specialiștilor) sa incerce sa faca paine cu maia, intrucat mi se pare esentiala pentru sanatate.



5 comments:

  1. Multumim. Chiar mi-a placut. Pare abordabil. Ne dati si reteta de maia, va rugam! Hristos se naste! Mariti-L!

    ReplyDelete
  2. Aveti o voce minunata!! Cred ca v-am mai spus o data asta cand v-am ascultat citind un acatist (postat tot pe youtube). Va multumesc si pentru reteta. Simt nevoia de multe ori de ceva rapid, si cald si bun - ca painea bunicii care nu era nici pe departe pretentioasa. Sa va dea Dumnezeu sanatate!!

    ReplyDelete
  3. Maiaua este și mult mai gustoasa și foarte ușor de procurat azi, mai ales ca se găsește in prezent pe piața sub forma de pulbere, fiind chiar mai ieftină decât drojdia clasica… eu am simplificat și mai mult procesul, folosind mașina de pâine de vreo 3 ori pe zi (la 8 persoane) pentru pâinea integrala cu maia cea de toate zilele (deși sincer are gust mai bun frământată manual și dospita cu rugaciune), dar este singura pâine sățioasa pe care o mâncam încă cu plăcere după atâția ani. 🙂

    ReplyDelete