Monday, November 4, 2019

La o familie...

...de preot vrajmasul lucreaza mai intens uneltind ispite, fiindca daca face smiteala prin ea, pierde multe suflete, facandu-le sa se scarbeasca de insasi Biserica.

De asta pravila mireanului obisnuit, si ritmul in care acesta se impartaseste nu sunt suficiente pentru a anihila atacul nevazut in cazul nostru.

Mai mult: uneori, desi am inmultit rugaciunea, simteam totusi ca batem pasul pe loc si ca apasarea interioara nu se risipea defel. Cumva duhurile rautatii reuseau sa fure bucuria slujirii si sa instaureze tulburarea sub toate formele (manie, deznadejde, lancezeala, certuri, neputinte, cosmaruri)

Din experienta am inteles ca in afara de o mai deasa impartasire si de mai multa rugaciune particulara in general, la casa preotului este esential sa fie prezente cat de des posibil binecuvantarile, sfintirile si dezlegarile pe care numai el ca preot le poate face. Chiar daca nu toti membrii familiei sale il au la evlavie, harul preotiei va lucra, indiscutabil.

2 comments:

  1. Ai dreptate,Ecaterina. Confirm și subscriu. Mă bucur ca te împărtășești mai des. E cel mai puternic medicament și scut împotriva duhurilor răutății. Îndepărtarea de Sfânta Împărtășanie înseamnă luptă pe cont propriu, în cazul meu cădere sigura. Sooner or later. Mulțumesc.

    ReplyDelete
  2. Acolo unde este ispita este și cununa, dacă ne smerim și rabdam....
    Mare lucrare aveți!

    ReplyDelete