Saturday, July 28, 2018

Am vazut...

...un comportament interesant: A se cearta cu B si tine dusmanie pe el purtandu-se ostil o vreme dupa conflict. In toata aceasta perioada A manifesta o milostivire neobisnuita, o afectiune iesita din comun fata de terte persoane.

Care sa fie cauza acestei scindari in atitudine?  Oare pentru a isi hrani totusi imaginea buna despre el insusi A incearca sa compenseze rautatile pe care le face la adresa lui B printr-o nota fortata a afectivitatii fata de altii? Sa fie o fatarnicie ieftina pentru a aduna opinii pro-sine?

Eu sunt abatuta in general atunci cand nu pot ierta pe cineva si imi scad drastic performantele in materie de socializare. Simt nevoia de interiorizare impreuna cu Dumnezeu pentru o vindecare solida a animozitatilor. Etapa a doua este sa caut o reconciliere cu persoana cu care am avut conflictul. Abia cand situatia se amelioreaza si se restabileste pacea pot zambi din toata inima altora.

3 comments:

  1. 'Milostivirea neobisnuita' crezi ca poate fi un pacat, B a produs o rana...dar asta nu inseamna ca A cu toata lumea tb sa fie trist, ce vina am eu C, ca tu A sa te comporti cu mine ca si cu B...Poate chiar faptul ca eu cu C ma comport generos..ma ajuta sa vindec rana produsa de B...poate este gresit cum gandesc.Si mai cred ca daca duruiesti ceva ce nu ai, poti dobandi..nu cred ca A zambeste cu toata inima la C, dar totusi se forteaza sa o faca...si acest element contribuie si el la vindecarea ranii...

    ReplyDelete
  2. Din întâmplare am dat peste acest articol mai vechi.
    Un an si ceva mai târziu- apar in peisaj articolele despre narcisisti. Si despre co dependency cred ca e util de punctat (printre care the need of being needed).

    ReplyDelete