Sunday, May 20, 2018

S-or mai face...

...pe undeva nunti unde sa se pastreze neatinsa bunacuviinta crestina? Or mai fi tineri care "cer mana" fetei de la parinti inainte de a o lua de mana prin voia acesteia?  Mai sunt nunti la care sa nu fie mireasa sulemenita in niciun chip si sa nu se impodobeasca cu impletiturile parului? Se mai gaseste vreo fata care vrea mai sa fie frumoasa inaintea lui Dumnezeu mai mult decat sa se aranjeze de ochii sau pentru gura lumii? Mai exista oameni la care bucuria pentru unirea celor doi sa fie atat de mare incat sa nu aiba nevoie de "suplimente" de buna dispozitie cum ar fi muzica si jocurile lumesti sau un pahar de vin in plus? S-ar putea desprinde cineva de preocuparile financiare si sa elimine contabilitatea care insoteste ca o umbra neguroasa nuntile contemporane? Mai sunt parinti ale caror interventii in astfel de momente sa aiba ca unic scop intarirea temeliei casei copiilor?
Ma indoiesc... Nunti decente in comparatie cu dezmatul general, da, dar cu totul curate duhovniceste inaintea lui Dumnezeu, nu cred.

3 comments:

  1. Eu cred că încă există. Am participat (acum 11 ani, și parcă a fost ieri!) la nunta colegei mele de liceu, Maria, cu Adrian... Între timp nu știu dacă el a fost hirotonit, dar nunta lor a fost exact așa cum o descrieți.
    Cred că îi cunoașteți, mie mi-a rămas în memorie imaginea lor angelică din ziua aceea.

    ReplyDelete
  2. Exista... Atât de puține încât pot fi numite excepția care întărește regula nuntii din ziua de azi

    ReplyDelete
  3. Mai exista. Am vazut/participat la biserica unde slujește pr nostru in Bucuresti. In Bucuresti gasesti o multime de astfel de oameni.Eu stau in Ploiesti acum si imi dau seama cata diferenta e intre capitala si alte orase. Dar nu sunt nici acolo f multi.

    ReplyDelete