Saturday, May 12, 2018

Suntem crestini....

... si vietuirea noastra ar trebui sa se ridice mai presus de cele lumesti. Ar trebui sa fim atat de sensibili incat sa stim sa ne purtam cu delicatete cu toti cei care ne inconjoara. Daca suntem atenti cu cei de langa noi nu este suficienta stradania noastra de a nu ii ofensa pentru a ne incadra in categoria oamenilor politicosi?

Ma intreb cata relevanta are cunoasterea si aplicarea regulilor codului bunelor maniere pentru crestini. Unele randuieli din biserica sunt chiar la polul opus fata de asezarea lucrurilor in societatea contemporana. De exemplu la inceput am fost de-a dreptul contrariata de faptul ca trebuie sa dau intaietate barbatilor la rand la miruit­čśŐ.

2 comments:

  1. Este simplu, aplic─âm regula de aur:
    "Precum voi╚Ťi s─â v─â fac─â vou─â oamenii, face╚Ťi ╚Öi voi lor asemenea."

    ReplyDelete
  2. Duhul din biseric─â este altul decat duhul lumii, asa ca in lume se impune aceast─â polite╚Ťe venit─â dinspre b─ârbat c─âtre femeie pentru a nu precump─âni tirania celui mai puternic. Femeia are o fric─â atavic─â fa╚Ť─â de b─ârbat, iar b─ârbatul instinctual ├«nclin─â spre a st─âp├óni cu tiraie. ╚śi atunci codul bunelor maniere devine un fel de ├«ndreptar. ├Än biseric─â, Iubirea a╚Öaz─â lucrurile ├«n matca lor fireasc─â pentru c─â ├«n biserc─â nu exist─â discriminare si nici tiranie. O avem pe Maica Domnului ca ├Ämp─âr─âteas─â. Codul bunelor maniere are oric├ónd relevan╚Ť─â.

    ReplyDelete