Sunday, July 23, 2017

Varicela/oreion

Dupa plecarea Elenei le-au  facut pe amandoua. A fost mult mai usor decat ma asteptam. Eu imi amintesc ca am bolit ceva mai mult in copilarie. Singura problema erau ispitele mele de gand despre posibilele complicatii.

Grigo a avut la varicela mai multe pusee de febra mare, de-a lungul unei saptamani intregi, a avut vezicule mari si prurit moderat. A ramas cu un semnulet pe obrazul drept, dar ma declar multumita de autocontrolul de care a dat dovada. Gheorghita a avut febra doar inainte de eruptie, veziculele au fost mici, inconjurate de eritem si nu s-a scarpinat deloc.

La oreion Grigo a avut decat o zi durerile specifice, dar tumefactia aproape a lipsit. Gheorghita a avut si un 37°C, doar o data si nu s-a plans ca il doare ceva. Cel mai greu a fost de Ionut, ca e mai batran😊. Febra mare, o zi da, doua ba, varsaturi si dureri de cap. Dureri intai la patotida stanga, apoi la dreapta, apoi chiar si pe submandibulare. Durerea o simtea inclusiv pe ductul Stenon, pana in dreptul molarului al doilea.

In afara de acestea doua au mai facut si o draguta de viroza de o saptamana cu temperaturi pana la 40 de grade. Simtim ca traim!

12 comments:

  1. DUMNEZEU SA-I DEA SANATATE TRUPAEASCA ;PE CEA SUFLETEASCA O ARE...MULTA PUTERE VA DORESC! ATI AUZIT PROBABIL DE PR.STEFAN ARGATU,FIUL SFANTULUI ILARION ARGATU ,MA GANDESC CA V-AR PUTEA AJUTA CU NISTE RUGACIUNI SI SFINTIA SA DESI STIU CA SI SOTUL DVS SI DVS VA RUGATI(IMPREUNA CU TOTI COPILASII)...CUM DORITI DVS DE BUNA CUVIINTA SA FACETI;EU VA LAS NR SFINTIEI SAL DE FIX (NU ARE MOBIL) 0237.256938...CAND AM VB CU DANSUL MI-A ZIS CA FACE SI DEZLEGAREA SFANTULUI VASILE CEL MARE (VINERI) SI CA RASPUNDE SEARA DE LA ORA 22-24 .DOAMNE AJUTA,

    ReplyDelete
  2. http://psaltirea.ro/

    ReplyDelete
  3. CHIAR AZI M-AM GANDIT LA SCUMPA DE ELENUTA CUM CA EA STIE DE TOTI FRATIORI EI SI SE ROAGA PT EI...DRAGA DE EA...FITI TARI CA PANA ACUM VA IMBRATISEZ IN HRISTOS,DOMNUL! -

    ReplyDelete
  4. http://manastirea-saharna.md/trimite-un-pomelnic/

    ReplyDelete
  5. Daaaa. Și înca...trai pe vătrai :)).

    Ana a făcut varicela la începutul lunii martie. După două săptămâni, am făcut eu, Ioan și Maria :))). Toți trei, in același timp. Veselie :))))). Dar, a fost mult mai ușor decât mi-am tot imaginat așteptând să treacă cele două săptămâni ale Anei. eu am băut ceai de trei frați pătați, bitter și am făcut pasta din apa și bicarbonat pt mâncărime. În a treia zi, deja incepeau să se usuce. La Ioan a fost cel mai delicat,el e f sensibil, in general. Bolește efectiv,și la cea mai mică răceala. A trecut, fara semne. Bicarbonatul a făcut minuni. Am consumat un pachet d-ala de 500 g (făceam mici,din 1-2 lingurite,de fiecare data) :))). Am avut în casă și pudra aia mentolata și aciclovirul,dar nu le-am folosit.

    ReplyDelete
  6. Au facut varicela si oreion in acelasi timp?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu, consecutiv, la distanta de cateva saptamani. Intre ele, viroza respiratorie.

      Delete
  7. Bine ca macar vizibil nu au facut complicatii. Sanatate in continuare.
    Maria

    ReplyDelete
    Replies
    1. Poate au facut invizibil complicatii :)

      Delete
    2. In zilele astea e o imprudenta sa spui ca au facut copiii bolile copilariei, daca nu sunt vaccinati -"veeeezi!!", daca sunt atunci e bine, au facut o forma mai usoara, si oricum au facut din cauza celor nevaccinati!

      Delete
  8. Da , din nefericire pot exista complicatii ce se vad mult dupa aceea. Nu e deloc de glumit cu asta. Eu cunosc o familie ce are copilul cu insuficienta renala aparuta din cauza varicelii . Asta nu se vede a doua zi. Nici artrita . Bine ca v-a ferit Dumnezeu .

    ReplyDelete
  9. Legat de autism, poate sunt mamici interesate:

    http://www.familiaortodoxa.ro/2019/03/19/tratamentul-bolilor-cu-ajutorul-oxigenului-hiperbar-i/

    http://www.familiaortodoxa.ro/2019/04/02/tratamentul-bolilor-cu-ajutorul-oxigenului-hiperbar-ii/

    ReplyDelete