Thursday, December 29, 2016

Serbarea de Craciun...

...la clasa zero a fiului meu a fost minunata, dupa parerea majoritatii.
Eu, ultra-protectoare, am avut o intuitie si nu l-am lasat pe Grigo la eveniment. Nu, nu mi-e frica sa nu devina ciudatul clasei, fiindca am experienta cu fratii lui mai mari care, daca au invatat bine si s-au purtat frumos cu colegii, s-au integrat fara probleme si fara complexe in colectiv.

Ulterior am aflat de la o alta mamica niste amanunte urate care mi-au confirmat ca nu am avut ce pierde. In primul rand serbarea nu a fost un spectacol al copiilor, ci mai degraba al unor animatori/-toare imbracati nu tocmai decent.

Lasand asta la o parte, tot ei au facut o sceneta in care copiii au fost lamuriti cine a fost Iisus - "imparatul Iudeilor".  Scurt si la obiect!

O alta scena oribila a fost aceea cand unul dintre personajele show-ului, un caine enervant care il tot batea la cap pe Mos Craciun sa il faca si pe el un fel de Mos, a fost transformat in...Mos Nicolae. Mai mult, dupa ce au imbracat cainele cu un omofor si i-au pus un fel de mitra in bataie de joc, actorii ii indemnau pe copii sa il huiduie si sa il goneasca de pe scena.

Nimeni nu s-a sesizat de mesajul negativ al acestor fragmente, in afara de o mamica. Nu toti de acolo erau atei sau eterodocsi, dar filtrul lor pentru astfel de "paraziti" are o permisivitate destul de mare.

In functie de sensibilitatea lor duhovniceasca oamenii vad sau nu elementele malefice din ceea ce ii inconjoara. Daca incerci sa vorbesti chestiuni delicate cu oameni care desi sunt de treaba, nu sunt nici macar spovediti, e ca si cum ai cere unui om cu maini batatorite sa aprecieze finetea matasurilor.

6 comments:

  1. Oribil!! Ce gand Bun ai primit sa nu îl lași!

    ReplyDelete
  2. Eu cred ca un om de bun simt cu maini batatorite ar putea aprecia finetea matasurilor. Dar ce ne facem cu cei nemunciti (maini fine) care nu ii apreciaza pe cei care duc greul zilei? (stiu ca e cam off topic).

    ReplyDelete
  3. Da, off topic...
    Pai cel mai la indemana e sa vedem ca ne facem cu noi insine ☺

    ReplyDelete
  4. Putem sa marturisim noi aprecierea pentru cei care duc greul si daca are cineva urechi de auzit, aude.

    ReplyDelete
  5. Sper ca a durat foarte mult si toti erau prea obositi si dezinteresati ca sa aprofundeze. Cum de nu s-au simtit jigniti? Bine ca nu l-ai dus. La noi serbarea a durat 20 minute: trei colinde si cate o strofa rapida de copil. Mosul a venit singur, fara ajutoare si le-a dat aceeasi carte la toti rapid si domnul a primit tot o carte:). La multi ani cu sanatate, bucurie, dragoste, urcus statornic! (multumesc ca scrii, de obicei intru rar si apoi citesc tot din urma:)

    ReplyDelete
  6. Pare o scena din reeducarea din Experimentul Pitesti

    ReplyDelete