Tuesday, October 6, 2015

Telul...


...folosit atunci cand pun malaiul in apa e o metoda care nu da gres in obtinerea unei mamaligi fara cocoloase. Economisesc timp si efort. Altminteri trebuie sa am grija sa adaug malaiul in ploaie si sa vanez cocoloasele prin oala ca sa le zdrobesc cu lingura de lemn.

5 comments:

  1. Ce idee minunata! Lingura de lemn folosim si noi si oricat de incet as turna malaiul tot mai scapa cate- un cocolos in mamaliga. Chiar sunt curioasa daca merge si la mine metoda cu telul ( sunt cam neîndemânatică in bucătărie).

    ReplyDelete
  2. nici eu nu sunt nici indemanatica , nici nu prea am rabdare. Din cauza asta cocoloasele erau nelipsite din mamaligile mele din tinerete :)

    ReplyDelete
  3. eu am ramas cu obiceiul din copilarie, de la mamaia: faina o tin intr-un castron mare (mamaia o tinea intr-o copaie! ), din care bag mana si aduc cate un pumn de faina la oala, cu cealalta mana in timpul asta mestec, si tot asa. Imi cunosc deja masurile: la 2 cani de apa (cani de ale mele! ) adaug 7-8 pumni de faina. Apoi dau focul la mic si o las asa sa fiarba singura 15-20 min , timp in care mai amestec poate de 2-3 ori.

    Mai nou mi-e lene sa folosesc lingura de lemn si folosesc... furculita.

    ReplyDelete
  4. eu folosesc telul si la sosuri, budinca si maioneza se face in maxim 2 minute cu el. Delia

    ReplyDelete
  5. Si eu tot cu telul in forma de para amestec malaiul pentru mamaliguta, la inceput. Dupa ce se omogenizeaza, scot telul si folosesc lingura de lemn pana fierbe mamaliguta, inca vreo 20 min (pericolul de a se face coloase e doar la inceput)

    ReplyDelete