Monday, September 14, 2015

O pereche...

de botosei Attipas


descoperim roata :)
Am comentat ceva intr-o postare mai veche despre incaltarile astea, fara sa le fi probat vreodata. Am cumparat o pereche, fiindca am vazut la cineva cu un copil ff energic si descaltacios :) ca accepta tipul acesta de botosei. Sunt multumita: nici Gheorghita nu pare deloc deranjat de ei.

24 comments:

  1. Ma bucur sa vad ca baietelul ii accepta si se simte bine la joaca cu ei!

    ReplyDelete
  2. Foarte scumpe incaltarile astea.
    Un moft pentru cine are bani de fapt.

    ReplyDelete
    Replies
    1. 40 de lei vi se pare scump MariaM ?

      Delete
    2. Sub 25lei nu stiu sa fi gasit ghetute prin rafturi. Cele mai jalnice incaltari pornesc de la pretul acesta, cel putin la noi in oras.

      Delete
    3. poate daca or fi ramas nevandute de anii trecuti...

      Delete
    4. MariaM, ceea ce pentru unul e scump pentru altul e ieftin. Fiecare isi stie bugetul si nu trebuie sa-ti dea tie explicatii, din fericire. Daca Ecaterina isi incalta toti copiii de la Geox, sa zicem, e alegerea ei, e socoteala ei, care e problema ta?Trage si tu mai tare la munca sau ceva de genul, si poate o sa te descurci mai bine cu banii, in loc sa mori de grija a cat cheltuie altii si sa-ti dai cu parerea de aiurea.Nu cred ca a luat ceva din portofelul tau.

      Delete
    5. Ai dreptate Irina, dar ai un mod rautacios de a replica, bravo tie ca muncesti si ai atata credinta incat Dumnezeu iti da de toate ( nu pot sa nu sesizez stilul bucurestean )

      Delete
    6. cat da Dumnezeu fiecaruia e treaba Lui Dumnezeu si a omului respectiv, nu trebuie sa stea altii cu pixul in mana sa socoteasca. Cainele moare de drum lung si unii oameni mor de grija altora.

      Delete
  3. Imi vine greu sa cred ca de acolo din Grecia poti aprecia just raportul pret/calitate la incaltarile pentru bebelusi care se gasesc in magazinele din Romania.
    In orasul meu cu 30 lei se gasesc tot felul de ghetute frumusele, dar mai rigide decat modelul de mai sus, pe care copilul meu (mofturos cum e) le da jos din picioare urgent. Nu e un capat de tara sa mai pun 20 lei si sa iau ceva care ne face plimbarile mult mai putin enervante.

    ReplyDelete
  4. 60 ron la salariile din Romania inseamna foarte mult pentru un copil atat de mic ce ii va purta cel mult 6 luni. De fapt eu nu am auzit de familii cu mai mult de 2 copii ce sa cumpere incaltari noi celor ce vin dupa aceea in primii ani doar pentru ca sunt "noutati"in domeniu. Toti au de la ceilalti sau primesc pentru ca de fapt nu apuca sa se strice nici un pantof la cat de repede cresc si la cat de putin merg.
    Este alegerea fiecaruia sa si satisfaca o placere daca isi permite insa daca facem si reclama macar sa spunem adevarul. Sunt scumpi.

    ReplyDelete
  5. mariam,mariam ....saraca

    ReplyDelete
  6. Buna seara! Am un bebelus de 10 luni si merge in picioruse tinandu se de mine sau de mobila.As dori sa stiu cat cantaresc ghetutele Attipas?Au talpa flexibila? Pentru primele incaltari ce s-ar potrivi mai bine incaltarile Attipas sau Tikki?va multumesc.Dana

    ReplyDelete
  7. Nu stiu, dar voi merge sa le cantaresc chiar in seara asta la un magazin. Despre tikki nu stiu din experienta, nu mi-am permis sa cumpar.

    ReplyDelete
  8. Tot 100g (Ionut a zis ca scria 95g, mai exact)

    ReplyDelete
  9. eu cumpar incaltari noi pentru toti copiii, in fiecare sezon, fiindca nu se potriesc de la una la alta, plus ca nici nu e sanatos pentru picior sa incalti papuci uzati de altii. Si in Bucuresti nu gasesti nici in piata (adica ,,ieftin") ceva sub 45-50 de lei. Le mai cumpar si haine noi, ciorapi, lenjerie, de cate ori e cazul, desi nu ma dau banii afara din casa.E vorba de grija pentru coii, nu de ,,placeri". Nu i-am adus pe lume ca sa ne batem joc de ei, facem sacrificii ca sa aiba tot ce le trebuie si sa le fie bine.Unii au un copil si il tin dezbracat, nu conteaza numarul de copii, conteaza sa muncesti cat poti si mai departe, din credinta, vine ajutorul lui Dumnezeu.

    ReplyDelete
  10. Astazi am vazut pe internet o familie cu 14 copii care aveau de toate inclusiv incaltari, mancare, 3 masini de spalat si 7 camere. sotii aveau o ferma si munceau din greu, bravo lor, munceau onest si nu se plangeau. spuneau ca puteau sa faca mai putini copii dar nu au vrut pentru ca copiii sunt darul lui Dumnezeu, Si nu aveau pe nimeni care sa le dea haine si incaltari, procurau cum puteau. Mi-au dat mult curaj, copiii mei spun acum ca vor si ei 12 frati ca sa fie 14 in total...

    ReplyDelete
  11. cand era fetita asa mica eu am lasat-o mult desculta. Ortopedul ( de la Gr. Alexandrescu) mi-a recomandat si explicat ca "mai simplu e mai bine".
    Ca imbracamintea si incaltamintea - am primit si noi de la rude si vecini, nu toate noi. Pana pe la 2-3 ani am dat si noi mai departe, multe ajungeam sa le poarte o singura data/o singura saptamana, apoi se schimba sezonul si lungimea....
    La haine am cusut si eu multe. Cred ca fiecare familie poate sa isi decida bugetul de cumparaturi. Eu m-am bucurat ca am primit lucruri la copil si am preferat sa redirectez banii, dar stiu ca 20% din copiii romani sunt din familii sub pragul de saracie (150 lei pe membru, pe luna), 30% din romani castiga m inimum pe economie si impart cum pot. Copiii si din familiile acestea cresc iubiti si sanatosi si fericiti ( ca altfel ar fi mortalitate infantila spre 100%) , doar ca noi uitam deseori de asta, din egoism sau din ignoranta....

    Periodic multumesc pediatrului belgian ce mi-a deschis ochii: copiii sunt sanatosi daca primesc suficienta iubire si rabdare, si nu cantitatea mare de mancare/obiecte.

    ReplyDelete
  12. Reclama facuta papucilor respectivi nu este justificata indiferent de comentarii.
    In afara de papuci:) unicul salariul se pare ca va mai trebui impartit si spre diferite amenzi in curand http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20458517-exclusiv-cele-opt-vaccinuri-care-vor-obligatorii-pentru-inscrierea-copiilor-gradinita-scoala-scolile-vor-aspru-amendate-daca-nu-vor-respecta-legea.htm
    . Deocamdata amenzile vad ca vor fi doar spre institutii dar asa cum merge treaba in toata lumea in curand si in Romania inclusiv familia va fi sanctionata financiar de asemeni in aceste cazuri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cred ca multi din cititori incep sa-si puna problema daca MariaM chiar e crestina? atata rea intentie consecventa greu mai gasesti,mai inbuneaza-te si lasa antipatia fata de eca,macar nescrisa pe blog( de scos din suflet e alta treaba).Tot Maria.

      Delete
  13. Ecaterina, chiar ma incanta faptul ca indiferent ce se scrie aprobator sau dezaprobator, in acord sau nu cu postul tau , publici. Bine, nu injurios bineinteles. Asta mi se pare normal sa nu se publice daca exista asemenea comentarii de catre cel ce are blogul.
    Insa, siteurile ortodoxe sunt renumite din nefericire pentru politica netransparenta si pentru nepublicarea si neluarea in seama a celor ce nu sunt de acord cu opiniile lor. Eu nu am crezut initial asta pentru ca sunt o foarte inflacarata sustinatoare a neamestecului intre oameni de diverse religii dar totusi sustin respectarea lor si de aceea am facut diverse probe ce m-au convins ca din nefericire asa este in general. Tu insa, publici. Felicitari. Ai cativa comentatori ce nu mai pot de grija altora dar tu tot dai drumul la comentarii. E OK si e rar pentru un blog al unei ortodoxe practicante in Romania.

    ReplyDelete
  14. Deci probeaza mariam de fapt,aha, asa se explica comentariile anterioare ( cu ceva vechime la activ) un fel de barometru al credintei ortodoxe- bravo, asteptam concluziile studiului despre blogurile din sfera ortodoxa,poate o lansare de carte?! :)))))

    ReplyDelete
  15. A, nici gand. Nu probez nimic, scriu ce am chef . Doar constat in plus. Asa cum constat de exemplu ca anonymus nu are niciodata nimic de spus in legatura cu subiectul ci doar in legatura cu mine.
    Ecaterina, am pus linkul cu vaccinurile pentru ca e interesant daca si in acest caz se va merge pe cunostinte in continuare sau chiar se va aplica legea si stiu ca tu ai copiii mici nevaccinati si unul vad ca merge la gradinita deci ar trebui sa vi se ceara dovada. Daca nu, nu , asta e:) Previzibil de altfel .

    ReplyDelete
  16. da mariam, nu am nimic de spus cu ecaterina pt ca are dreptate tot timpul, in schimb tu ai de replicat mereu numai rautati, de ce nu iti faci blog? mi-ai face ziua mai interesanta :)

    ReplyDelete