Monday, September 14, 2015

Fiindca vreau...

...ca inocenta din ochii copiilor sa nu fie umbrita de nimic, cand plec de acasa incerc sa iau la mine in geanta si rooter-ul. Internetul e o unealta pe cat de utila pe atat de periculoasa si nu vreau sa fiu tocmai eu cea care le-o inmaneaza copiilor dupa care sa ii las nesupravegheati sa exploreze.
Nu zic ca n-am deloc incredere in copiii mei, dar paza buna trece primejdia rea.

6 comments:

  1. Nici nu e vorba de incredere, neaparat, cat este vorba despre intamplari care pot conduce la ceva nedorit. De exemplu, cand eram de 12 ani, am chemat pe o vecina pe la mine sa imi arate cum se umbla la video, ca sa pot sa ma uit la desene animate cand erau parintii plecati. Am luat o caseta la intamplare si nu are rost sa povestesc peste ce caseta am dat. Cert este ca a fost absoult socant pentru mine si ca am spus atunci ca eu nu ma marit niciodata daca trebuie sa fac asa ceva urat si inspaimantator. Inocenta mea sufleteasca a fost pierduta in clipa aceea nefericita...

    ReplyDelete
  2. Diana, ma doare tare ce-ai scris aici si-am plans pt tine.
    Domnul sa spele durerea si socul tau!
    Domnul nostru Iisus Hristos, Miacuta lui si Sfanta Marina sa pazeasca inocenta sufletelor copiilor nostri!

    Alina

    ReplyDelete
  3. pentru calculator exista si programe speciale pentru protectie.
    Noi inca nu am folosit protectii pt ca las copilul sa foloseasca dar langa mine, cand eu crosetez/tricotez/cos la ie etc. fata are doar 7 ani, si 15-30min seara, cand isi cauta pe youtube desene animate, sau pe google niste desene/planse de colorat, isi face bookmark-uri etc). In plus se mai joaca in excel, coloreaza celule, scrie cifrele in ordine, marcheaza/selecteaza/face merge etc.lucruri care le-a descoperit singura.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu stiu ce anume fac programelele respective, in ce masura filtreaza sau blocheaza informatiile in neregula. Cert e ca nu doar o data am patit sa caut pe google imagini dupa cuvinte cheie inocente si sa-mi apara la rezultate imagini vulgare. Cum procedeaza Ecaterina e bine.

      Delete
    2. Programele parenting control asta filtreaza: acces la site-uri cu tenta. Unele dau posibilitatea si sa seteze acces doar la 10-20 site-uri, altele la orice dar lasa filtrul aplicatiei.

      Site-urile vulgare sau cu tenta sunt marcate de google (sunt cral-uri si scripturi la google ce fac word recognition dupa cuvinte cheie, dupa componente de imagini, dupa textul cautat de ceilalti).
      Atentie si ce cauti si de pe ce calculator cauti, google filtreza si indexeaza si activitatile de la adresa ta).

      In plus poti urmari si history sa vezi daca cineva de pe calcualtor a fost pe unde a fost... doar daca pers. aia e suficient de buna sa foloseasca calculatorul si sa vrea expres sa isi stearga urmele.
      Deocamdata eu modelez copilul si ii dau acces in anumite directii. De ex. sunt site-uri de programare pt copil, ma gandesc sa i le pun la dispozitie (in momentul asta, dupa farmaceutica, it-ul este cea mai bine platita industrie in Ro) asa ca calculatorul poate dezvolta o cariera si o siguranta financiara.

      Delete
  4. am o colega la serviciu care vine cu cablul de la calculator :)))

    ReplyDelete