Saturday, May 16, 2015

Refresh


Mi-am luat de curand doua carti pe teme de parenting. Chiar daca nu rezonez intotdeauna cu ceea ce citesc, astfel de carti ma inspira  si imi prinde bine sa-mi formulez chiar si opinii in antiteza cu ideile expuse de autor si sa-mi definesc mai clar pozitia. Prima carte sper sa ma introduca in universul misterios al baietilor si sa ma initieze intr-ale comunicarii pe frecvente masculine. A doua nu cred ca va face posibila eradicarea rivalitatii intre frati, dar macar ma va ajuta sa ma debarasez de reactii inutile si sa-mi inteleg limitele in incercarile de a aduce armonia intre copii.

Cand ma biruieste delasarea ma gandesc ca in orice profesie respectabila se investeste in perfectionarea angajatilor. Pentru a se obtine cresterea eficientei serviciilor prestate sau a randamentului economic oamenii sunt trimisi la conferinte, schimburi de experienta si cursuri de supraspecializare. De ce nu ar fi la fel si cu "meseria de parinte"? In perioadele de sanatate sufleteasca gandurile mele se centreaza pe educatia copiilor mei si incerc sa-mi slefuiesc comportamentul ca sa-i odihnesc si sa-i hranesc si sufleteste (sau macar sa nu-i ranesc...)

Mult ajuta rugaciunea, dar fara strategii bine gandite nu stiu cum ar putea merge bine treburile intr-o familie cu multi copii. Imi place sa-mi reamintesc: chestiile bune nu se intampla pur si simplu...

4 comments:

  1. in materie de parenting cei mai dragi imi sunt Duggarii, mai ales ca deja rezultatul muncii lor educative deja se vede- copiii mai mari care deja si-au luat zborul. Am vazut un interviu cu cele 4 fete mai mari, care au scris o carte despre cum au fost educate (http://www.amazon.com/Growing-Up-Duggar-About-Relationships/dp/1451679165). Spuneau ca mama lor n-a tipat niciodata la ei- cand era ,,de rau,, cobora tonul tot mai mult, pana ajungea sa le vorbeasca in soapta.Mi-as dori sa fiu si eu macar pe jumatate asa :).Mi se par o familie binecuvantata- sa ai atatea sarcini si nasteri fara probleme, si toti copilasii sanatosi si frumosi, cei mai deja la casele lor, au si nepoti- e mare, mare lucru.

    ReplyDelete
  2. Si noi ii urmarim on-line. Mai mult decat pe mine, am impresia ca pe fetele mele le-a "intarit" exemplul familiei Duggar.

    ReplyDelete
  3. Sa ne mai zici impresii. Am vazut si eu cartea si mi-ar prinde bine dar eu nu am atata discernamant, sau in fine, cred ca am spirit critic dar undeva la adancime ramane confuzia. De ex. citisem undeva ca M. Th. considera masturbarea la baieti ca fiind normala si am zis ca daca astea sunt premisele de la care pleaca e mai greu de ales graul de neghina... in rest nu ma indoiesc ca zice bine niste lucruri care tin de firea baieteasca. De asta te rog sa vii cu reviewuri :)

    ReplyDelete
  4. Citesc in ritmul melcului :(
    Pana acum am citit abia introducerea si m-a cam dezamagit ca MTh. pedaleaza pe tristete, ceea ce nu prea corespunde cu ce am eu acasa in materie de baieti.

    ReplyDelete