Monday, February 3, 2014

3 colocatari


Impreuna cu Ionut am construit un acvariu: eu am facut desenul tehnic, el a fost la geamgiu si a adus partile componente, tati a lipit cu silicon, apoi Ionut a curatat surplusul de silicon cu caterul. pe zapezile cele mari am facut o expeditie la magazinul de animalute de companie si ne-am luat trei pestisori dragalasi. 
Atat de mult s-au bucurat copiii de ei, incat toata seara nu s-au dezlipit de geamul acvariului.

5 comments:

  1. Si filtru pentru apa, gasiti in piata mare unde se vand animalute, pasari si pestisori, pompa mica cu filtru din burete (tine mult la cat de micut e acvariul). Sper sa va traiasca, in general acvariul trebuie ciclat cu toata instalatia timp de 3 saptamani, pana cand se dezvolta bacterii benefice pentru pesti. Sa aveti grija si la temperatura apei... Aveti substanta din aia de declorinat apa? Daca nu, sa folositi apa plata, sau de filtru sa fie potrivita ca temperatura (putin peste 20 de grade iarna). Cand schimbati apa sa nu schimbati niciodata mai mult de jumatate, sa nu schimbati drastic PH-ul apei...

    ReplyDelete
  2. Ai dreptate, e complicata cu pestii... Am avut doua acvarii, timp de 3 ani. In vara trecuta s-a supraincalzit apa si au murit ultimii pesti. Sunt foarte sensibili, mor din te miri ce si e nevoie de ceva logistica pentru a le crea conditii de trai cat de cat... Am zis ca nu-mi mai trebuie :))

    ReplyDelete