Saturday, November 30, 2013

Elena cea nevaccinata...

...a facut rujeola.
Rubeola a facut-o de revelionul trecut si a avut o manifestare clinica mai zgomotoasa. De data aceasta febra serioasa (in jur de 39) a tinut doar 3 zile. Deseori temperatura scadea de la sine: dupa ce se mentinea un timp in platou pe la 39,5 transpira fara antitermic. Alimentatia si orice alt lichid in afara de apa si san au fost refuzate. Paradoxal, cand a inceput sa manance a preferat covrigeii (ge-geii), in timp ce la alimentele moi spunea "au". Odata cu eruptia febra a disparut, insa apetitul e in continuare capricios. Suntem bine acum, dar trebuie sa ne protejam convalescenta.
A fost o forma usoara, probabil pe fondul alaptarii.
sau roseola infantum?
Nu mai am aparat foto, si telefonul mobil nu e performant

12 comments:

  1. Sanatate multa!:) N-o sa-i dai nici un vaccin? Pe ceilalti i-ai vaccinat?

    ReplyDelete
  2. De la 6 luni ale Ecaterinei nu am mai apelat la vaccinuri ca sa ma simt in siguranta pentru viitorul sanatatii copiilor :)

    ReplyDelete
  3. Grea intrebare...Nici eu nu stiu.

    ReplyDelete
  4. Sa va faceti bine! Voiam sa te intreb daca nu ai intampinat probleme la inscrierea celor mici la gradinita sau la scoala pentru ca nu au avut toate vaccinurile?Cunosc persoane care s-au lovit de niste situatii foarte grele care s-au lasat cu amenintari ca nu ii vor accepta copii pe motiv ca nu sunt vaccinati.Care a fost situatia la voi?
    Mihaela

    ReplyDelete
  5. Nu am avut dificultati la scoala, ci la medicul de familie care a fost foarte agresiv si m-a jignit grosolan atunci cand am refuzat vaccinurile.

    ReplyDelete
  6. Mihaela, in Romania responsabilitatea integral si-o asuma parintele, uite un act ce poate o ajuta la scoala :
    http://activenews.ro/ministerul-educatiei-vaccinurile-nu-sunt-obligatorii-pentru-inscrierea-copiilor-la-scoli-si-gradinite_186225.html

    ReplyDelete
  7. Scuze, aici se pare ca e fisierul original:

    http://activenews.ro/wp-content/uploads/2013/11/Raspuns_adresa_61182_MEN.pdf

    ReplyDelete
  8. Hristos a inviat! Pe fetita mea de 1 an si 8 luni n-am vaccinat-o. Dar am citit o stire azi ca a aparut virusul poliomielitic si ca toti copiii care nu au fost vaccinati vor trebui sa se vaccineze antipolio pana la 3 iunie. Stirea e la linkul urmator:
    http://ziuadevest.ro/64-sanatate/46784-alarma-medicala-de-gradul-i-la-dsp-timis-a-inceput-raspandirea-virusul-poliomelitic-salbatic
    Ce parere ai? Ar trebui facut vaccinul acesta?

    ReplyDelete
  9. Daca e obligatoriu, ne supunem stapanirilor :) Daca alegem, atunci e altceva.

    ReplyDelete
  10. Deocamdata vad ca virusul e prin Afganistan... Te plimbi pe-acolo?
    Elena are 24 luni, asa ca iese din schema. Vor sa-i vaccineze numai pe cei sub 23 de luni.

    ReplyDelete
  11. O fi virusul prin Afganistan, dar romanii sunt mereu la zi cu vaccinurile, sau chiar cu un pas inainte.
    Fiica mea nu are inca 24 de luni, deci nu iese din schema. Astept sa vad daca ma cheama doctorita la vaccinare. Daca nu, nu ma duc din proprie initiativa.

    ReplyDelete