Wednesday, August 28, 2013

Vanatoare de gandaci

Dupa tentative esuate de dezinsectie cu otravuri cu care nu-mi facea deloc placere sa stropesc prin casa sunt incantata sa incerc o metoda mai prietenoasa :-) de omorare a gandacilor. Am confirmari de la niste cunostinte ca e o modalitate foarte eficienta, chiar daca rezultatele devin vizibile abia dupa o luna:
  • acid boric, zahar, miez paine umezita in parti egale
Sa vedem ce va iesi ...
Mai stie cineva alte solutii pentru aceasta problema spinoasa?

8 comments:

  1. asta am incercat si noi si a mers,doar sa aveti grija sa inlocuiti bilutele undeva la 6 luni, sau cel putin la noi cam la perioada aceasta au reaparut micii invadatori..Numai bine!

    ReplyDelete
  2. poate veti avea candva timp sa vedeti filmul „Viaţa secretă a albinelor”... veti afla cea mai prietenoasa metoda de a scoate gandacii din casa :) nu am probat-o, dar sunt convinsa ca functioneaza! ;)

    ReplyDelete
  3. La noi au disparut TOTI si nu au mai aparut cu ACID BORIC+ galbenus de ou fiert 45 de minute.

    ReplyDelete
  4. am facut dezinsectie cu firma specializata si m-a tinut si mai mult de 2 ani

    ReplyDelete
  5. Reteta pe care o folosesc eu e putin altfel, dar cred ca principiul e acelasi: sa aiba gandacii papa bun care sa-i atraga sa inghita si acidul boric care, practic, le face felul.
    Deci amestec: un pliculet de acid boric, 2 galbenusuri de la oua ce au fiert timp de 4 ore (la fierbere se tot completeaza cu apa calda; or deveni si astea toxice de la atata fiert, nu stiu, eu asa am primit reteta), o lingura de zahar si un cartof fiert.
    Se fac gramajoare ce se pun pe bucatele mici de carton in diverse colturi ascunse ale casei.
    Asa e cum zice Andreea Tatiana, reteta functioneaza, dar gramajoarele trebuie sa fie reinnoite la 6 luni ca sa nu mai apara uratii.
    O folosesc de cativa ani si merge (stau intr-un bloc turn si trebuie sa lupt cu armele proprii pentru ca sunt vecini carora nu le prea pasa de gandaci)
    Trebuie sa aiba mare grija cei care au animalute in casa, sa nu pape si ele "prajiturelele" cu acid boric puse pentru gandaci.
    Dezinsectie am facut si noi, cu firma specializata, atunci cand ne-am mutat, dar n-a avut prea mare efect si e si toxica.

    ReplyDelete
  6. Noi am folosit capcanele astea: http://www.pestcontrol-expert.ro/trap-a-roach.html

    Le-am cumparat din Kaufland Bulgaria, dar probabil se gasesc si la noi (la o cautare pe net vad ca se comercializeaza online).

    Sunt extrem de eficiente!

    O sa fac o poza la cea din baie, sa vezi ce poate sa adune o astfel de capcana...


    Mihai

    ReplyDelete
  7. Daca nu ati scapat inca de gandaci, va recomand solutia din link-ul acesta: http://www.botanistii.ro/max-force-ic-gel.html
    Noi am gasit solutia aceasta la o farmacie veterinara. A dat rezultate excelente atat la noi cat si la niste prieteni ai nostrii care incercau sa scape de ani de zile de gandaci folosind diverse solutii.
    Interesant este ca se aplica la dimensiunea unui bob de orez in locurile unde pot fi gandacii, la distante de 1 sau 2 m unul de altul si nu emana vapori toxici, iar boabele aplicate pot fi foarte usor ascunse de mainile copiilor (chiar la inaltime, pe tocurile usilor). Mai multe puteti citi in Link.

    ReplyDelete