Sunday, August 4, 2013

Grasita

Am incercat o noutate culinara, ca sa gust ceva din traiul pustnicesc :-) Lasand gluma, la masa la vatopedini sotul mi-a spus ca li s-a pus langa felul principal cate o crenguta de grasita ca delicatesa. Pe la noi oamenii o dau la porci. E o buruiana care creste pe terenuri aride si pe vreme de seceta. Am vazut si la noi in parcare (n-am gatit de acolo). E buna de mancat pe timpuri de prigoana :))

Eu nu am folosit-o cruda, mai ales ca era prima data cand consumam. Am facut un pilaf cu grasita pe care copiii de-abia l-au acceptat, iar pe parinte l-a enervat de-a dreptul (dupa o saptamana de facut foamea spera ca in week-end, fiind dezlegare la ulei, sa aiba ceva cat de cat comestibil la masa). N-am nimerit-o...


4 comments:

  1. si la noi in curte creste o gramada, stiam ca e comestibila, dar n-am incercat-o inca

    ReplyDelete
  2. Sa stapaniti sanaosi noua casuta! Ti-am citit cu drag postarile dar nu am avut timp sa scriu comentariu pe blogul tau. M-am bucurat mult mentru voi.
    Si eu visez sa facem pasul asta candva.
    Doamne ajuta!

    ReplyDelete
  3. M-ai facut curioasa. Chiar am rupt un fir din gradina sa-l strecor intr-o salata. Ma uit cam crucis la ea. Am vazut ca grecii o folosesc chiar des.

    ReplyDelete
  4. Pe mine nu m-ai facut curioasa ;)) Nu "indraznesc" sa mananc asa ceva dar cred ca din cauza ca noi o uram foarte tare din cauza ca o luam drept buruiana. Dar o buruiana d-aia de ne scoate peri albi :d

    ReplyDelete