Thursday, August 22, 2013

:-)


  • La Suroti, Eca se intoarce de la toaleta (pe care o mai folosise in urma cu un an, cand era mai scunda) plina de mirare: "Mami, astia au construit alta baie care seamana cu prima, dar e mai mica. Toate sunt mai mici: chiuvete, usi, ziduri ..."
  • Inainte de culcare pe fereastra deschisa auzim cantecul delicat al greierasilor: "Auzi greierasii, cat de aproape canta?" "Da. Mi se pare ca unul isi taie unghiile." (intr-adevar la alta fereastra a blocului cineva isi aranja manichiura)
  • Ce e diabetul? Diabetul nu e deloc o boala grava, e o boala buna care te ajuta sa nu ajungi in iad
  • Mami, spune-mi o poveste, da sa fie o poveste cu gheronde
  • Tot inainte de culcare, Grigo isi aduce aminte de ghinda gasita in parculet si nu vrea sa doarma fara ea. Lumina nu o aprindem, fiindca Elena doarme si nu vreau sa se scoale. Luam deci o lanterna si o cautam indelung, fara rezultate insa. Obosit, copilul gaseste o solutie salvatoare: "Lasa, ca iau lanterna cu mine in pat si mai caut ghinda in somn."
  • si un filmulet cu o mamica fraiera care, stand cu ochii pe ecranul telefonului ca sa filmeze, uita sa-si supravegeheze copiii  

14 comments:

  1. Ecaterina, iarta, dar nu mi se pare potrivit cuvantul "fraiera". "Neglijenta" de ex, l-ar inlocui mai elegant. Corina.

    ReplyDelete
  2. Mie mi s-a parut prea putin spus "fraiera". Sub ochii mei pironiti pe imaginea de pe ecran Grigo a lovit-o cu o piatra ditamai pe Elena. Greu m-am mai prins ce se intamplase... si nici n-am fost suficient de ferma cu el dupa incident.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dar nu o facuse nici el intentionat, asa ca ai procedat bine :) bine ca scumpetea mica nu a patit nimic :)

      Delete
  3. Eu l-as fi pleznit pe fiu-tau sa nu mai incerce a doua oara.

    ReplyDelete
  4. Ecaterina, esti o mamica minunata!... Micile scapari inerente sunt acoperite de Bunul Dumnezeu, care va are mereu in paza Sa, si de ingerii celor micuti!...
    baietelul tau nu a vrut sa o loveasca pe cea micuta, el doar se juca- in momentul in care a aruncat, era INTORS cu spatele... nu a fost nimic intentionat...
    vacanta plina de pace si veselie in continuare!

    cu drag,
    C.

    ReplyDelete
  5. Ce voce plăcută ai! :)
    Se pot întâmpla tot felul de lucruri şi când eşti cu ochii pe copii...nu tot timpul le putem ghici intenţiile şi-apoi, sunt teribil de rapizi!

    ReplyDelete
  6. :))) Nu m-am prins ca era vorba despre tine :)))) Corina.

    ReplyDelete
  7. Sunteti o mamica excelenta;din prea multa dragoste...se mai intampla!"Perlele"una mai amuzanta ca cealalta;traiasca interpretii!

    ReplyDelete
  8. Sper sa va placa;cand doriti sa va mai relaxati:http://sperantacredintasiiubire.blogspot.ro/2013/08/meteorele-manastirea-sfantul-stefan.html

    ReplyDelete
  9. In ce localitate din Grecia e plaja ?

    ReplyDelete
  10. Doamne ajuta! Vreau sa va intreb daca anul acesta mai mergeti in Grecia la mare cu familia, tinand cont de burtica. Va intreb pentru ca si eu sunt insarcinata si am planificat un concediu in Grecia la mare pentru fetita mai mica, dar nu stiu daca sa mai mergem sau nu. Credeti ca e riscant un drum asa lung cu masina?

    ReplyDelete
  11. Nu cred ca vom reusi. Cunosc femei care au fost la mare insarcinate si nu au fost probleme. Decizia iti apartine in totalitate, ceea ce mi se potriveste mie poate nu merge pentru altul...

    ReplyDelete
  12. Cuviosul Paisie Aghioritul a fost canonizat, fiind praznuit pe 12 iulie. (http://romfea.gr/)
    Bunul Dumnezeu sa ne miluiasca cu rugaciunile Sfantului Paisie.

    ReplyDelete