Wednesday, July 31, 2013

Costuri


  • nu am stat la un hotel, ci la vila unui cunoscut, cu 30 euro/ camera cu 3-4 paturi (fetele mari au dormit in camera cu copiii prietenilor, asa ca am ramas cu 4 copii). In principiu, la 60 euro se gasesc mai peste tot apartamente faine.
  • nici vorba de all inclusive, am gatit exclusiv :-)
  • ce alimente am luat de acasa: malai, gris, orez, mei, paste fainoase, drojdie uscata, kaizer taranesc, telemea de oaie, unt, oua (100 au fost suficiente), linte, ceapa, usturoi, morcovi, albitura, miere, plante pt ceai, cacao.
  • faina am cumparat-o de acolo, la fel si uleiul, maslinele, rosiile, ardeii, castravetii, vinetele si fructele (lubenite, nectarine, struguri, lamai) si lapte proaspat. Am mai luat spre final iaurt si branza greceasca (8 euro/kg)
  • cu maxima strangere de inima am dat verde la inghetata, si am fost o data la cofetarie, ca sa nu zicem ca n-am mancat dulciuri.
  • Photo
    ajutorul meu de nadejde in concediu
  • la macelarie am intrebat de oase (fiindca nu erau expuse) si am primit o jumatate de spate de vitel gratis (cica ei oricum il aruncau, nu se comercializeaza asa ceva). Rau imi pare pentru ei. Eu am facut cateva supe foarte gustoase din ceea ce era etichetat drept gunoi.
  • apa carbogazoasa nu se gaseste pe la toate colturile de strada ca la noi, asa ca ne-am carat si cu Borsecul pana la greci :-) Bineinteles nu au lipsit din bagajul cu lichide vinul de tara si cateva beri. Sper sa nu se gaseasca persoane care sa se sminteasca de acest detaliu. 
  • in acest fel costul total al excursiei a fost de 800 euro/10 zile (fara sa ne stresam sa facem economie)
  • personal prefer sa mananc ceva ce stiu cum si cand e preparat decat sa mananc la restaurant, mai ales cand sunt si cu copii mici dupa mine.

3 comments:

  1. Desi te urmaresc de trei ani ,abia de curand am realizat ca suntem din acelasi oras.Desi nu ne cunoastem, v-am recunoscut din fotografiile de pe blog pe tine si parintele ( si probabil pe Elena )undeva in zona Piatei Centrale azi in jurul pranzului.Tare v-am admirat de la geamul locului meu de munca si ma bucur ca "v-am cunoscut" chiar si asa de la distanta.Faci o treaba excelenta cu blogul si esti o sursa de inspiratie, motivatie si putere pentru multe dintre noi.Ne ajuta mult experentele tale in toate privintele.Multumim!Doamne Ajuta! Mihaela

    ReplyDelete
  2. totusi v-a fost greu sa nu lasati treburile gospodaresti nici in vacanta nu?

    ReplyDelete
  3. Nu mi-a fost greu. Am si cateva ajutoare :-)

    ReplyDelete