Monday, May 27, 2013

Renuntare

Vreau sa ma-mpartasesc!
Grigo, daca mananci (aici trebuia precizat un "acum" ca sa-nteleaga copilul despre ce e vorba) sticsuri nu te mai impartasesti.
Da? Atunci nu mai mananc sticsuri toata viata mea! Da-mi paine!

6 comments:

  1. Dragul de el.
    Ecaterina ce stii, de la cati ani copii ar trebuie sa se impartaseasca nemancati?
    La mine in cartier imi spunea o mamica de copii ei care nu rezista sa stea nemancati, si desi sunt marisori (3 si 5 ani), ea ii impartaseste si dupa ce au mancat.

    ReplyDelete
  2. Dupa 3 ani incep sa le pun in vedere ca vor trebui sa stea nemancati. Pe la 4 ani cel tarziu trebuie sa se obisnuiasca cu ideea.
    sunt altii mai stricti care dupa un an isi tin copiii nemancati pentru sf impartasanie.

    ReplyDelete
  3. si eu il duc pe cel mare (3 ani si 4 luni) absolut mancat. Nici gand sa-i zic ca tb sa stea nemancat, atat i-ar mai lipsi, si asa abia il aduc la biserica. Nu vreau sa prinda aversiune de biserica. Un parinte mi-a zis odata limita de 7 ani (adica de cand incepe sa se si spovedeasca). Altii au spus 3-4, altii l-au refuzat si ca bebe alaptat. Duhovnicul nu mi-a dat vreo limita clara, dar a inteles faptul ca, cel putin la noi, e muult prea devreme. Alti copii or fi mai intelegatori la aceeasi varsta.

    ReplyDelete
  4. In principiu, daca nu poate sta nemancat exista posibilitatea impartasaniei uscate, dimineata la prima ora.
    Inainte de perioada in care-l vei aduce nemancat va trebui totusi sa-l pregatesti explicandu-i ca de la o varsta se va impartasi fara sa fi manancat ceva, la fel ca tine.

    ReplyDelete
  5. Cu ajutorul lui Dumnezeu, pe toti 4, dupa varsta de doi ani,i-am impartasit numai nemancati. Am citit limita asta de varsta undeva... nu mai stiu unde.

    ReplyDelete
  6. Cu fata care acum are aproape 6 ani a fost usor, i-am explicat si a inteles, inca de pe la 2 ani se impartaseste fara sa manance, la sfarsitul Sf Liturghii. Cu baiatul mi s-a parut mai greu, acum are trei ani, as vrea sa se impartaseasca fara sa manance, desi intelege, foamea e mai puternica, asa ca aleg sa-i dau ceva simplu acasa, sa fie cateva ore pana la Sf Impartasanie. La noi e si mai complicat, facem 80 km pana la biserca, mergem si la acatist, e greu sa le distragi atentia de la foame.
    Parintele duhovnic ne-a zis 4 max 5 ani, dar Preasfintitul nostru ii impartaseste mancati pana la 7 ani.
    Nicoleta

    ReplyDelete