Sunday, May 26, 2013

Codite


Elena va vorbi mai tarziu decat fratiorii ei. Inca nu spune nimic clar in afara de mama. Mai nimereste cate-un nani, cate-un pa-pa sau bam-bam si cam atat. Saracuta! Cu greu se face inteleasa. Deseori ne ia de mana si ne duce unde vrea sa ia ceva. Se pricepe insa la intonatii. Un aaa prelung capata o multime de semnificatii dupa cum il canta ea: ba ne cheama, ba ne cearta si se rasteste, ba exclama de bucurie, ba tine loc de cucu-bau, ba cere ceva, ba se mira de vreo gaza.
Pozna ei preferata e sa arunce diverse in wc (penare, papuci, jucarii). Se distreaza, si stie ca face prostiute, fiindca atunci cand o prind are o privire ghidusa si fuge razand. Pe cine sa te superi?
Toti o iubim, inclusiv Grigo, care nu are pic de gelozie pe ea. Mai geloasa e ea: daca ma vede cu el, tipa si se baga intre noi, iar uneori chiar il impinge de langa mine. In mare insa se inteleg bine.

1 comment:

  1. Ioana mea, avea doi ani si nu spunea decat 2-3 cuvinte. Eram putin ingrijorata, mai ales ca eu eram convinsa de faăptul ca va invata repede sa vorbeasca, avandu-le pe cele mari langa ea mereu. Pe la doi ani si cateva luni, a inceput sa vorbeasca foarte coerent si mult. Imi crea senzatia ca nu a vrut sa vorbeasca pana nu a putut sa o faca in fraze complete si bine asezate. Culmea, ea pare cea mai isteata dintre copii.

    ReplyDelete