Saturday, May 11, 2013

N-am mai fost...

... de mult la Brancoveni. E prima oara cand ajungem dupa plecarea parintelui. Circula multe barfe, dar nu vreau sa stiu de rautati. In esenta e lucrarea vrajmasului, care cauta sa-i insele chiar si pe cei alesi. Putinele intalniri pe care le-am avut cu parintele pot spune ca m-au intarit duhovniceste. Caderea lui a fost un soc si o sminteala pentru multi.
Sa stam bine! Sa stam cu frica! Sa luam aminte!

















mancand capsuni sub masa

10 comments:

  1. Tu le cosi fetelor fustele? Eu nu am vazut fuste lungi si frumoase in comert. Fetelor mele le-am facut intr-o perioada multe fuste frumoase, cu buzunare. Acum nu prea mai am putere sau poate tine de curaj si vointa.
    Cristina

    ReplyDelete
  2. Da, am cochetat candva cu croitoria, dar nu ma prea pricep.

    ReplyDelete
  3. Vaaai! Ce dor imi e de Brancoveni! Nu am mai fost nici noi de cand a plecat parintele. Mergeam des acolo si ma bucurau si ma intareau mult sfaturile parintelui. Totul era acolo asa armonios! Sotul imi spunea mereu ca parca slujea in cer cand slujea acolo. Foarte mult ne-am tulburat si noi de plecare, cand am primit vestea de la una dintre surorile care plecasera cu parintele. Intre timp, s-a intors in tara si ne-am bucurat mult, pentru ca ne atasasem foarte mult de ea. In urma cu cateva luni i s-a facut din nou Mirungerea. Sunt multe zvonuri despre parintele, dar nu vreau sa le aud si sa le dau crezare.

    ReplyDelete
  4. Dar cum mai este atmosfera acolo dupa plecarea parintelui? As vrea mult sa ma mai duc acolo, dar ma tem sa nu raman usor dezamagita. Am in suflet amintiri nepretuite de acolo si nu as vrea sa raman cu un gust amar.

    ReplyDelete
  5. Dupa ce s-a dezis de Biserica au inceput toti sa divulge diverse pacate personale (inventate sau nu) ale parintelui. Asta ma dezgusta.
    Ceea ce trebuie intr-adevar stiut este ca parintele continua sa persiste in ratacirea stilismului zelotist si neaga orice traire sau lucrare a Duhului din vremea era inca in harul preotiei. Trist.
    Cred ca s-a ajuns aici din cauza clevetirii ierarhilor pe care parintele o considera legitima atunci cand era vorba de fapte reale smintitoare ale acestora.

    ReplyDelete
  6. Nu sunt prea sociabila cu maicile. Sotul e mai abil la capitolul relatii sociale si judeca mai putin ca mine de asta ii vine mai usor sa se apropie de oameni. Eu sunt ultra pretentioasa.

    Am fost la o priveghere si parea totul neschimbat. Slujea fratele parintelui Antonie, strana era la fel de frumoasa, totul era la fel de meticulos ingrijit, ospitalitatea la trapeza aceeasi.

    ReplyDelete
  7. Ecaterina, imi poti recomanda un loc cu multa verdeata asa cum e aici?

    ReplyDelete
  8. Vaaai! ce dor mi-ati facut de Brancoveni...! acolo am facut cea mai mare nevointa (la eviscerat pestele), de-atunci n-am mai facut pe mimoza! :D

    ReplyDelete
  9. Vai, ce fete trebuie sa fi facut lumea in Grecia vazand un autocar plin ochi cu calugarite insotite de un preot:) Trebuie sa fi fost de circ, sincer. Aici unde fara binecuvatare nu merg nici pana la poarta manastirii maicutele, stau doar in curtea inchisa vizitatorilor .
    De altfel, dovada ca pana si sectarii sunt ordonati prin alte parti este clara: omul nu a gasit loc la ereticii din Grecia. E in Cipru, pe insula la libertate:)
    Dumnezeu stie mai bine, poate asa e liniste acolo la Brancoveni. Pare un loc frumos.

    ReplyDelete