Wednesday, May 22, 2013

Bum

o cana (arcopal) explodata spontan in dulap

13 comments:

  1. Aveti explicatie?

    ReplyDelete
  2. Nu. Si s-a mai si combinat cu o replica de-a lui Grigo care plangea speriat acum vreo doua zile, la trezirea din somn: Hai sa schimbam casa asta, sa plecam din ea, fiindca e cineva aici de care-mi e frica.
    Totusi, nu reusesc sa ma sperii.

    ReplyDelete
  3. Dar poate Grigo ar putea spune de cine/ce ii e frica. Zic...

    ReplyDelete
  4. Nu am insistat pe asta, nu stiu

    ReplyDelete
  5. Eu m-as speria serios daca mi-ar spune copiii asa ceva. Dar mai este ceva. Poate sa fie de vina mobila, daca este in mare parte a fostilor proprietari. Oamenii isi imprima din duhul lor lucrurilor din jur. Asa cum intr-o biserica simti duh de rugaciune chiar daca te duci intr-o zi cand nu e slujba, cum simti ca acei pereti parca sunt incalziti de rugaciunile din timpul Sfintei Liturghii, asa cred si ca intr-un loc in care stau niste oameni, se imprima din duhul lor.
    Am citit o carte despre parintele Lavrentie de la Frasinei, in care scria ceva interesant: unui ucenic de-al lui, care nu reusea deloc sa scape de niste patimi care navalisera din senin peste el, parintele Lavrentie i-a spus ca poate poarta cumva haine de la second hand. Ucenicul a raspuns ca da, iar parintele i-a spus sa nu o mai faca, pentru ca, precum hainele sfintilor devin chiar facatoare de minuni pentru ca au fost purtate de o persoana induhivnicita, la fel, hainele unor oameni pacatosi si patimasi, raman impregnate cu duhul acelor patimi. M-a pus serios pe ganduri, pentru ca eu cumpar haine second hand.Nu am avut taria sa renunt la asta, mai ales pentru copii (ma gandesc ca ei nu au pacate mari), dar dupa ce le spal, le stropesc cu aghiasma si le tamaiez. Dar tot raman cu o umbra de indoiala, motiv pentru care am rarit-o, iar pentru mine si sot nu prea mai cumpar decat foarte rar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu m-am gandit la aspectul asta. si noi ne aprovizionam de la second cu totii. Nu sunt dispusa sa renunt, dar sa le "deparazitez" da.

      Delete
  6. Replies
    1. Am facut nu una, ci multe sfestanii de cand ne-am mutat. Chiar si cateva sf. Masluri.
      In mare se simte o imbunatatire.

      Delete
  7. Fiti serioase, sunt vraiste explicatiile astea. O mai si speriati aiurea. Eu am deschis comentariile pentru ca sa intreb ce inseamna arcopal. Sa nu cumpar si eu cani din astea. Pur si simplu este probabil vreun mterial nerezistent la diferente de temperatura sau a fost proasta fabrica, a lasat fisura in lucratura si la un moment dat a cedat.O suta de explicatii logice se pot gasi, nimic facut de om nu e perfect.

    ReplyDelete
  8. Eu am mai avut de-a face cu intamplari din astea cu vase din arcopal sau yena...e legat de materialul din care sunt facute , daca are undeva o fisura mica, se sparge din senin.....asta ma duce cu gandul la miscarile scoartei terestre, cand se intalnesc doua falii care actioneaza opus, presiunea exercitata de ambele una asupra celeilate, face ca sa apara cutremure sau deformari ale scoartei...exagerat bineinteles...dar cine stie daca nu e ceva asemanator si la fisura mica a unei cani...

    ReplyDelete
    Replies
    1. e posibil sa fi avut vreo fisura, la felul in care sunt tratate canile in casa asta :-)
      fundul canii s-a spart ca un parbriz

      Delete
  9. io in doua cu replica m-as fi speriat serios.... Fara ea, nu.
    Cu hainele sh nu mai e nicio pb dupa spalare (nici "energetica", nici "carcalaci" fizici), am auzit si eu teoria asta, dar nu ma convinge sa renunt, vb Ecaterinei

    ReplyDelete
  10. Am avut si eu o cana sau un borcan, nu mai tin minte exact - nu era de arcopal - careia i s-a taiat fundul asa, din senin, fara sa-i fac eu nimic. Am gasit-o asa, cu fundul taiat. Probabil nu era ceva de calitate.
    Cana din imagine e sparta prea rau, totusi ...
    Stii ... poate era pusa deasupra, pe celelalte doua cani ca sa castigi spatiu in dulap. Sau poate o fi pus-o vreunul din copii peste o alta cana, fara sa stii tu. Daca materialul nu era chiar de calitate si cana avea deja si niste fisuri din pricina asta ... cand a cazut de pe celelalte cani s-a facut praf. Asta ar fi o explicatie posibila.
    Ca altfel, combinat si cu ce a zis Grigo ... pare asa, cam 'spooky'.
    Grigo ... ar fi putut sa auda ceva de genul asta din alta parte?
    Daca, totusi, nu vezi vreo explicatie logica, poate ar fi bine sa-l intrebi pe parintele duhovnic. De fapt, iti dau eu tie sfat :)) ... cu siguranta te-ai gandit deja la asta.

    ReplyDelete