Wednesday, November 7, 2012

Din link in link...

am dat peste un blog care-mi place mult fiindca prezinta informatii despre dieta raw vegan intr-un limbaj pitoresc care ma proiecteaza undeva in universul povestilor lui Creanga si Ispirescu. Se numeste Scufita rawshie si are si leacuri pentru cele care vor sa "ramana grele". Dati click colea si sa faceti intocmai asa :)

5 comments:

  1. Doamne ajuta! As vrea sa stiu daca o femeie insarcinata poate face drumuri mai lungi cu masina, atata timp cat sarcina decurge normal. E prea riscant pentru copilas sau pana in ce perioada ar putea merge cu masina mai multe ore, chiar in jur de 12 ore? Ati fost pusa in situatia de a face drumuri lungi cand erati gravida, ati mers si a fost totul bine? Multumesc tare mult!

    ReplyDelete
  2. Da, am mers cu masina in ultimul trimestru (cu o Dacie amarata) si 12 ore si pe drumuri proaste si n-am patit nimic. Nu-ti pot insa garanta ca tu nu vei pati nimic. In principiu a sta acasa e mai lipsit de riscuri decat a pleca in calatorie.
    Daca esti cu masina ta mai faci opriri (pt hemoroizi), te mai dezmortesti (miscarea previne trombozele), urinezi in ritmul in care vrei (infectii urinare) , ii spui soferului sa mearga mai incet unde sunt denivelari (contractii dureroase), mai intinzi picioarele pe bancheta ca sa nu se umfle prea rau (varice), etc.

    Nu cred ca oboseala unui drum sau trepidatiile masinii ti-ar putea induce un travaliu precoce daca pana acum ai fost ok. Insa orice sarcina poate avea o evolutie imprevizibila. Am doua prietene care au avut in ultimul trimestru o hemoragie serioasa, desi pana atunci sarcinile fusesera monitorizate si nu fusese depistata vreo patologie. Nici medicii nu au clarificat cauzele celor doua incidente (din fericire totul s-a terminat cu bine).
    Tu decizi daca e mai important sa pleci decat sa ramai.

    ReplyDelete
  3. Multumesc frumos pentru raspuns!

    ReplyDelete
  4. Multumesc Ecaterina ptr Scufita Rowshie. Am stat multe ore pe blogul ei si m-am minunat de toate datele pe care si le-a insumat legate de sanatate. Am si eu nevoie de o detoxifiere si mi-am copiat multe sfaturi de acolo.
    Daca nu este prea greu poate le aduci si tu mai aproape aici la tine, caci pe acel blog trebuie sa stai ore in sir pana descoperi un raspuns. Ce-i drept raspunsurile Oliviei sunt foarte clare.



    Cristina

    ReplyDelete