Wednesday, October 3, 2012

Minuni cu apa rece

In concediul din vara asta am primit imprumut o carte de Louis Kuhne de la o doamna preoteasa al carei tata a urmat o cura de hidroterapie si s-a simtit complet revigorat. Ca semn interesant al restabilirii sanatatii in urma tratamentului el si-a recapatat podoaba capilara pe care n-o mai avea de ani buni.

Am citit-o si, medic fiind, n-am putut sa nu remarc elementele fiziopatologice hilare (de exemplu metastazele ganglionare sunt numite " noduri emoroidale" iar calculii din colecist s-ar elimina prin ... rinichi).Sunt insa convinsa ca toate cazurile de vindecare citate in carte sunt reale, chiar daca autorul nu  are o explicatie credibila pentru asta.

Am avut si eu ocazia sa probez putin eficienta bailor de sezut si au dat rezultate cu adevarat spectaculoase:

  • una din fetele mele care a avut vara asta o hipermenoree de vreo 3 saptamani si dupa doua sedinte problema s-a rezolvat, iar ciclul urmator a fost perfect normal.
  • eu, dupa chiuretajul polipului placentar, am capatat o vaginita de toata frumusetea, cu secretii ca la carte, care s-au redus imediat dupa prima baie de sezut, pentru ca apoi sa dispara complet
  • hemoroizii si fisura anala cu care dupa alte nasteri m-am chinuit (pe care i-am plimbat inclusiv pe la Procto-Line) sunt de asemenea povesti de domeniul trecutului

19 comments:

  1. Se pot face aceste bai si in timpul sarcinii?

    ReplyDelete
  2. Nu stiu exact, cred ca da, pentru ca am vazut ca are si un capitol cu “facerea“ :) Citeste si tu in link.

    ReplyDelete
  3. Eu m-am uitat in carte si nu am gasit indicatiile ptr hemoroizi, ca sa castig timp, spune-mi unde ai gasit, si ce anume bai ai facut...Multumesc!
    Antonia

    ReplyDelete
  4. Draga Ecaterina,te rog sa dai mai multe detalii, baie la sezut cu apa rece??Cat timp sa staiin aceasta baie, cate zile...?

    Multumesc,
    Angela

    ReplyDelete
  5. Eu am facut exclusiv bai de sezut (cu o carpa flausata muiata in apa), care nu implica imersia in apa (fiindca nu am ca vas mare decat cadita Elenei). Apa era rece de la robinet, durata de aprox 15 minute, 1-2 bai pe zi, dupa care ma incalzeam fie plimbandu-ma la soare, fie invelindu-ma in patura. Cam atat. Cate zile? Din august incoace ma straduiesc sa fiu consecventa.

    ReplyDelete
  6. Cititi si voi si in partea 4 a cartii, nici eu nu dispun de prea mult timp, asa ca a citi si pentru mine inseamna a rasfoi.

    ReplyDelete
  7. Despre hemoroizi știu și eu și cunosc cazuri care nu mai au de ani mulți probleme, cu dușurile cu apă rece efectuate după fiecare scaun. Eu mereu mă spăl cu apă rece după ce folosesc toaleta și sunt convinsă că sunt reale efectele benefice pentru că într-adevăr nu am suferit niciodată de nimic. Spaimele că răcești că pățești nu știu ce de la apa rece, nu se justifică, (am recomandat unei rude care s-a operat clasic de hemoroizi suferind cumplit și căruia hemoroizii i s-au refăcut și a fost foarte refractar la idee), eu fac zilnic (de peste 10 ani) asemenea dușuri (nu băi, ci dușuri în cadă) și niciodată nu am răcit, nu am avut niciodată o cistită sau anexită sau altceva.

    ReplyDelete
  8. Ce stiu eu: mi s-a indicat local in zona sezutului, bai locale cu ser fiziologic sau ceai de galbenele la rece(temperatura corpului as zice eu).

    ReplyDelete
  9. d na doctor ecaterina puteti sa explicati cum se face baia de sezut pt femei?am citit cartea lui kuhne dar nu gasesc o descriere exacta.va multumesc

    ReplyDelete
  10. daca as fi stiut de asta acum multi ani...multe medicamente nu as mai fi cumparat eu :(

    ReplyDelete
  11. Draga Ecaterina, iertare dar nu stiu unde gasesc linkul, as vrea sa citesc si eu despre baile astea.

    multumesc,
    Ana

    ReplyDelete
  12. S-a demonstrat stiintific ca baile derivate reci ale lui Kuhne vindeca prin reglarea tuturor proceselor din organism....Uitati un link https://youtu.be/blxqiGrfjmw

    ReplyDelete
  13. Este vorba despre băile lui Kuhne, descărcați cartea și citiți de la pg 50 încolo
    http://www.ekilibrium.ro/OFERTA/Kuhne%20Arta%20de%20a%20vindeca%20fara%20doctorii%20si%20operatii.pdf

    ReplyDelete
  14. Este vorba despre băile lui Kuhne, descărcați cartea și citiți de la pg 50 încolo
    http://www.ekilibrium.ro/OFERTA/Kuhne%20Arta%20de%20a%20vindeca%20fara%20doctorii%20si%20operatii.pdf

    ReplyDelete
  15. de unde cumpar o cada ptr. baie de trunchi?

    ReplyDelete