Thursday, September 22, 2011

Vaccinuri

           Că să răspund mai multor mame care mă întreabă despre vaccinuri: nu vă faceţi iluzii despre experienţa mea ca medic. De pe băncile facultăţii toţi ieşim complet îndoctrinaţi cu ideea că vaccinurile sunt minunate şi că datorită lor anumite boli sunt "eradicate". Dacă vă ajută cu ceva pe cele care deja aţi greşit din neştiinţă, vă spun că şi eu i-am vacinat pe primii 3 copii cu toată schema de vaccinuri de pe vremea lor.
           Ceea ce ştiu despre latura nocivă a vaccinurilor este tot de pe net, astea nu sunt chestiuni predate la cursuri. Pardon! La microbiologie au făcut imprudenţa să ne spună că virusurile nu trăiesc pe medii de cultură, aşa ca bacteriile, ci pe culturi de celule vii. Acestea pot proveni de exemplu din embrioni de pasăre - culturi pe ouă embrionate (deci nu pe gălbenuş cum am auzit explicaţii date de unii medici). O altă variantă de obţinere este replicarea în culturi celulare, dar singurele celule care proliferează şi trăiesc "bine" in vitro sunt celulele maligne. Asta-i cu vaccinurile antivirale. La cele antibacteriene o problemă serioasă sunt conservanţii, adjuvanţii. Dar mai bine răsfoiţi şi voi pe-aici pe-aici şi pe-aici .
          O prevenţie corectă a îmbolnăvirilor ar fi promovarea unui stil de viaţă mai simplu, mai natural, mai sănătos nu injectarea cu produse de laborator sofisticate.Necredinţa îl face pe om să vrea să fie sigur că deţine controlul asupra viitorului, să scoată purtarea de grijă a lui Dumnezeu din ecuaţie.

11 comments:

  1. Si eu le-am vaccinat pe primle doua fetite, dar pe cea mica, dupa ce ne-am gandit si razgandit, am decis sa nu o vaccinam. Am cerut binecuvantare de la duhovnic si am zis "cu Dumnezeu inainte, ca totul e la voia Lui". Nu spun ca am luat cea mai buna decizie, dar dupa tot ce citisem, nu puteam pur si simplu sa mai accept vaccinarea, desi pe cel din spital i l-au facut. A fost mai greu cu medicul de familie care ne tot presa, pana cand am fost si am declarat pe semnatura ca refuz vaccinarea. Am auzit ca la scoala ar cere fisa de la medicul de familie care sa confirme ca e cu vaccinurile la zi. Este adevarat? Ti-au cerut asa ceva la inscrierea copiilor?

    ReplyDelete
  2. Parcă doar la primul copil (acum 5 ani)

    ReplyDelete
  3. Teoretic si strict legal nicio institutie de invatamant nu are voie sa refuze inscrierea unui copil nevaccinat. Faptul ca la noi se intampla pe toate drumurile nu e decat un abuz. Evident, putem da scoala in judecata - si castiga... dar, ma intreb eu, nu tot copii nostri ar avea zile negre pana ies de pe bancile scolii respective? Asa ca si noi ne-am informat din timp... solutii sunt 2: fie "convingi" un medic sa-ti dea un carnet de vaccinari fals (daca stii medici care sunt si homeopati/acupunctori etc,nici nu e nevoie de spaga, vor da bucurosi, pt ca si ei sunt anti-vaccin), fie il "convngi" sa-ti dea adeverinta cum ca dpdv medical, copilul tau sufera de ceva incompaibil cu vaccinarea (in a doua situatie a fost un baiat caruia i-au refuzat inscrierea la bac pt ca nu era vaccinat). N-o fi cea mai crestineasca solutie minciuna asta, dar mie mi se pare un rau mai mic decat vaccinarea...

    ReplyDelete
  4. Cum sa semneze un medic asa ceva? Pai nu trebuie trecuta seria si numarul vaccinului ce s-a facut? Isi poate pierde dreptul de practica prin asta. Si oricum, nu acupunctistul face vaccinurile copilului ci pediatrul.
    De ce sa aiba zile negre copilul daca spui adevarul la scoala? Mult mai multe zile negre va avea daca va fi expus pericolului in cazuri punctuale decat daca invatatoarea stie clar care este situatia adevarata d.p.d.v. al imunizarilor.
    Eu de exemplu nu le-am facut BCGul desi se cere (atentie trebuie aflat exact ce se cere si ce nu la inscriere in tara in care locuiti-la mine de exemplu din toata schema de vaccinari ii intereseaza doar DiTe Per ul si BCG ul la scoala -nu stiu de ce, nu sunt medic) am fost, am anuntat m-au informat exact ce trebuie facut si in cazul in care in comunitate apare vreun caz voi fi anuntata(tinand cont de faptul ca desi in tara in care stau BCGul este eradicat vin copii noi din tari in care nu este eradicat pe parcursul scolii) .La fel, am anuntat ca ai mei nu au facut contra varicelei si la fel si-au notat pentru ca primavara inca circula boala.

    ReplyDelete
  5. La noi în ţară vaccinurile se fac la medicul de familie. În plus găseşti medici cu diverse specializări care au şi drept de practică pe homeopatie sau acupunctură. Acestea nu sunt studiate de-a lungul celor 6 ani de facultate, nu sunt considerate specialităţi medicale în sine şi nu poţi opta pentru ele la terminarea facultăţii. Sunt competenţe pe care le poţi obţine ulterior urmând anumite cursuri.

    ReplyDelete
  6. Ecaterina, nu sunt specialitati medicale si nu se studiaza in facultate,deci medicii ce le practica le-au studiat dupa aceea, OK inteleg insa semnatura peste seria si numarul vaccinului in carnetul de vaccinari este pusa in baza dreptului de practica a lui ca medic pediatru sau ca medic de familie nu ca specialist in practici chinezesti, deci el aceasta specializare si-o risca (cea de medicina clasica ) la un eventual control . Asta voiam sa spun. Nu poate un simplu specialist in acupunctura (ce nu e si medic ) sa semneze aceste carnete presupun nici macar in Romania.Deci, isi risca baza.
    Si o greseala in mesajul meu anterior-acum l-am recitit : tuberculoza e eradicata aici , nu BCG ul , asta e vaccinul contra ei ce se practica aici, cred ca s-a inteles , vaccinul inca se face in campanii platite de minister-nu e scos.Cine il refuza, semneaza si copilul e luat in evidenta asa.

    ReplyDelete
  7. Pe mine ma intereseaza concret un lucru: voi intampina probleme cu inscrierea la scoala a copilului?

    ReplyDelete
  8. Cred că cel mai bine este să întrebi direct la şcoala la care vrei s-o înscrii.

    ReplyDelete
  9. Maria, ma refeream la medici de familie cu specializare dubla, cum a explicat Ecaterina. Era doar o idee, nu e neaparat sa fie asa. Cat despre ce-se-semneaza-la-noi... se semneaza multe. Nu ma intelegeti gresit, NU sunt pro chestii dintr-astea, din contra, normal ar fi ca legea sa apere libertatea cetateanului de a decide pt sine. Daca asta e doar pe hartie... unii prefera sa se lupte cu morile de vant (bravo lor, jos palaria daca au castig de cauza!), altii cauta solutii "underground". Nu stiu NOI ce vom face, mai avem cativa aniosri pana acolo, mai e timp sa se schimbe multe. Dar eu una nu judec parintii care aleg calea asta, mi se pare o optiune f valabila, fapt pt care v-am povestit si voua, altor mame care nu vaccineaza, despre ea. Nu fac lobby pt asta, in niciun caz, e o "solutie" trista.
    Zile negre: pai scoala x iti refuza copilul ca e nevaccinat. Tu dai scoala in judecata, castigi, copilul ti-e inscris. Cu siguranta directorul il va iubi, nu?

    ReplyDelete
  10. Ilinca. nu stiu să fac ce mi-ai cerut. Nu amdecât opţiunile: delete, spam, remove content.

    ReplyDelete