Thursday, September 29, 2011

Cu ochi şi cu sprâncene

          Am în sfârşit confirmarea cauzei stărilor mele de rău (ameţeli, astenie, palpitaţii, tahicardie) din ultimul timp: două liniuţe roz, de data aceasta bine conturate, pe testul de sarcină Sure Check. În urmă cu o săptămână am avut un rezultat incert, în sensul că a doua dunguţă era abia vizibilă şi apărea tardiv. Ceea ce m-a făcut să am dubii este faptul că a existat o "tentativă" de menstră, redusă cantitativ, suprapusă peste perioada de început a sarcinii.
         Sper să decurgă totul normal. M-a marcat în vara aceasta relatarea experienţei unui avort spontan al unei preotese care-şi dorea din tot sufletul cel de-al 6-lea copilaş şi strigătul ei plin de durere: "De ce-ai plecat, copile? Mama ar fi făcut orice ca tu să trăieşti! Orice!"(povestea micului Inocenţiu ) Unele lucruri nu depind însă de noi.
   

29 comments:

  1. Ecaterina esti sau mai bine zis sunteti adevarati luptatori!
    Eu adica noi, noi, noi,suntem slabi.....
    O sarcina binecuvantata iti doresc!

    ReplyDelete
  2. Felicitari!Domnul si Maica Sa sa fie cu voi!Sarcina usoara si prunc sanatos.Cata bucurie!

    ReplyDelete
  3. Uau!
    Doamne ajuta sa fie totul bine!

    ReplyDelete
  4. Felicitari! Sarcina usoara si daca nu va fi tocmai usoara, tot spre intarirea noastra va fi!

    ReplyDelete
  5. Felicitari, Ecaterina! Dumnezeu sa te ocroteasca, sa ai o sarcina usoara si, la finalul celor 9 luni, sa tii in brate inca un copilas sanatos!

    ReplyDelete
  6. Felicitări, Ecaterina, ce veste frumoasă!!! E greu să fii mămică de mulţi copilaşi, dar cât trebuie să fie de frumos!
    Ajutor de la Maica Domnului în purtarea sarcinii acesteia şi în purtarea de grijă a celorlalţi toţi!

    ReplyDelete
  7. Si eu ma bucur din tot sufletul.

    ReplyDelete
  8. “Fericit este omul care-şi va umple casa de copii” (Ps. 126:5)

    ReplyDelete
  9. Cu cativa ani in urma am participat la o conferinta a Parintelui Vasile Mihoc despre copii. V-o trimit in rezumat, poate va fi de folos cuiva. S-a numit " Copiii, darul lui Dumnezeu, bucuria si responsabilitatea parintilor si nasilor" si a fost presarata cu exemple din viata de familie a parintelui. Parintii din ziua de azi fac doar un copil si vor ca acela sa intruchipeze toate idealurile lor. De aceea copilul unic este dat la multe feluri de activitati (pian, limbi straine...) cu pretentia sa fie premiant la scoala, dar acesta de multe ori oboseste, se slabanogeste. Cand sunt multi, binecuvantarea lui Dumnezeu este asupra lor. Familia parintelui Vasile Mihoc este binecuvantata: cei treisprezece copiii sunt artisti, matematicieni, filologi, teologi intruchipand cu adevarat idealurile parintilor.
    A crescut intr-o familie cu 10 frati in spirit profund crestin, cu rugaciune, cu post respectand toate slujbele bisericii. In spatele casei parintesti vietuia o familie care se dadea drept atee si care avea un singur copil. Oamenii acestia erau profesori si directori ai unei scoli. Intr-o zi au apostrofat familia parintelui ca fac prea multi copii de care ce se poate alege! Viata si-a urmat cursul. Fratii parintelui Mihoc, opt la numar, sunt preoti,iar fetele sunt preotese, insa baiatul acelei familii s-a ratat, a savarsit o crima. La urma a vandut averea parintilor , a baut banii , iar mama a sfarsit intr-o casa prapadita cu chirie, dupa ce tatal a murit de inima rea. Oamenii, spunea parintele, se verifica prin copii.
    Spunea ca pana la cinci copii este cam greu, dar apoi ei cresc in echipa. A dat exemplul fiicei sale, mezina, care in clasa I a avut tema de a gasi cuvinte multe cu grupul de litere "ci" "ce". Fetita a scris printre altele " Marea Peciora". Invatatoarea a incercat s-o corecteze crezand ca fetita a dorit sa scrie de fapt " Maria Fecioara", dar fetita a replicat ca a vrut sa scrie chiar "Marea Peciora", aceasta fiind o apa situata in nu stiu ce parte a continentului... Copiii invatau unii de la altii si ce stia unul, stiau toti formand cu adevarat o echipa unita .
    A mai spus ca marea noastra problema este ca suntem crestini, dar putin credinciosi. Daca L-am lasa pe Dumnezeu sa ne fie Tata cu adevarat , nu ne-am mai ingriji noi de ale noastre, ci Insasi Tatal ceresc ne-ar purta de grija. Virtutea elementara a omului trebuie sa fie increderea in Dumnezeu. In familie copilul nu trebuie lipsit de rugaciunea cu parintii, el trebuie sa invete a posti inca de la varsta de 7 ani( fiindca copilul poate acest lucru), parintii sa-l invete despre sfintele taine, poruncile lui Dumnezeu din care se naste frica de Dumnezeu, copiii devenind adevarati oameni, caci din frica de Dumnezeu se nasc virtutile si viata omului prinde valoare. Din impartasirea cu sfintele taine, post si rugaciune se nasc foamea si setea duhovniceasca pe care orice om le va simti si nici o stricaciune, din cele desarte ale lumii, nu se va putea lipi de el. Spunea parintele ca o femeie plangea :" Doar un copil am, dar cat am suferit cu el". Oamenii isi programeaza viata dupa propriile lor puteri, dar unde este Dumnezeu? El face din viata noastra ceva si nu invers.
    Mama parintelui inca traieste , iar atunci cand au cate o problema copiii telefoneaza mamei sa se roage si mama se roaga, iar lucrul se implineste. Ea ar vrea sa plece la Domnul, dar fiii spun: ce ne facem fara dumneata? Cine se mai roaga pentru noi? O poveste a vietii rupta din rai...
    Ceva important: datorita unei vieti stricacioase, comunicarea dintre parinti si copii nu mai exista. Caci adevarata arta a comunicarii o daruieste Insusi Dumnezeu aceluia care respecta poruncile si care cere ajutorul Lui .
    Sa va fie de folos. Pentru noi cuvantul acesta a mers direct la inima.

    ReplyDelete
  10. Stiu ca suna aiurea dar ma bucur ca mai e cineva in asentiment cu mine, adica stie cum e sa iti fie rau. Eu sunt cam in 10 saptamani si inca imi e cumplit de greata, astenia parca se accentueaza, imi vine sa zac in pat toata ziua, sotul meu abia le face fata celor 3 pitice pentru ca eu abia ma tarasc prin casa. Duhovnicul ma incurajeaza mereu spunandu-mi de binecuvantarea care va veni dupa ce nasc. Si la mine a fost incert primul test si am avut usoare sangerari iar la ecograf mi s-a spus ca nu e placenta bine lipita intr-un colt si mi-a spus ca e risc de avort. Mi-a recomandat arefam (niste pastile cu progesteron), care ma fac sa ma simt ca drogata tot timpul.

    ReplyDelete
  11. Stiu si eu o preoteasa care este acum la al saptelea copil, cu o viata duhovniceasca sporita, cu un calm si o incredere in Dumnezeu extraordinara. Cu toate acestea, la al treilea copil, s-a oprit din evolutie la 4 luni. Toata noaptea s-a rugat parintele ei sa ii bata iar inima copilasului dar nu s-a intamplat. A descoperit apoi ca are o boala de sange care uneori nu ii permite copilului sa se hraneasca si moare de foame. De atunci, fiecare sarcina o tine cu niste injectii care o invinetesc de tot de face flegmoane pana naste. Nu mai spun ca a avut un chist in zona gatului si a fost operata iar la scurt timp, ramanand insarcinata, toti medicii nu o primeau pentru ca nu vroia sa faca avort. Ei spuneau ca nu are voie sa faca asa de curand copii. Eu ma sperii si din lucruri de nimic si de aceea am toata admiratia pentru curajul pe care il aveti. Deja sunt foarte speriata de starile interminabile de rau din timpul sarcinilor dar si dintre ele. am fost prin toti doctorii sa descopere cauza verijurilor mele, am facut fel de fel de investigatii, dar nu au descoperit nimic concludent, insa eu ma simt permanent rau si ametesc uneori de merg pe strada ca intr-un vis. Ma intreb pana cand...

    ReplyDelete
  12. Congratulations!!

    May it be blessed!!

    ReplyDelete
  13. Felicitari! Maicuta Domnului sa te ajute sa duci sarcina cu bine si sa nasti un prunc sanatos!

    ReplyDelete
  14. Felicitari Ecaterina din toata inima! SA fiti sanatosi si sa va bucurati unii de altii:)

    ReplyDelete
  15. Diana, şi eu mă simt foarte rău, exact aşa cum descrii tu. Încearcă să consumi multe lichide şi să suplimentezi cu Ca. Tensiunea e mică. La sarcina Ecaterinei mi se întâmpla să încerc să ma ridic dimineaţa şi să pic înapoi pe pernă. Au trecut toate până la urmă... Cel mai greu e când nu poţi face nici strictul necesar.Pentru asta trebuie ajutoare, dacă-ţi e imposibil să stai la verticală. Am descoperit că respiraţia orală mă ajută săscap de multe stări de greaţă provocate de mirosuri pe care le percep alterat.

    ReplyDelete
  16. Matushka Anna, I received your comment 20 times(it worked every time you wrote it)

    ReplyDelete
  17. Sa dea Domnul si Maicuta sa vina pe lume un bebe sanatos, spre fericirea parintilor si spre slava lui Dumnezeu !
    Pace si BUCURIE!!!

    ReplyDelete
  18. Sa fiti amandoi sanatosi! Asta va doresc!
    Cred si eu ca sunt insarcinata...dar nummai cred...am facut azi un test de sarcina Barza care se face cu 4 zile inainte de CM, astazi mie trebuia sa imi vina CM si nu venise si am zis sa fac un test, vad ca e negativ...dar tot mai sper un pic. Ma dor ingrozitor sanii si sunt mariti de vreo 3 saptamani...simptomul acesta l+am avut si la prima fetita...ma gandesc ca sunt insarcinata...mi+as dori fff mult! Numai Dumnezeu stie! Sper sa fie sarcina sa nu fie alte probleme legate de durerea de sani, si tensiunea din sani! Doamne ajuta! Maria

    ReplyDelete
  19. Calciul stiu ca este strict interzis in timpul sarcinii, mai ales in primul semestru, din cauza ca poate provoca avort spontan. Mi-au spus asta 2 ginecologi si un medic de familie.
    Mirosurile ma termina si pe mine si imi vine reflexul de voma instant. Faptul ca sunt inactiva ma termina, desi sotul se straduieste sa ma inlocuiasca, cat de cat. Dar cum e si des plecat, e dezastru: copiii mananca ce apuca, ce pot sa le dau eu tinandu-ma de nas, dar nu cine stie ce, casa e mereu devastata, totul e dezorganizat, rufe la spalat bag destul de rar ca nu suport mirosurile de sapun detergent si alte chimicale de prin baie. Parca nimic nu isi mai are ordinea si rostul sau, iar eu as sta numai in pat. Mi-e cel mai necaz ca nu pot sa ma ocup cum trebuie de ele. Dimineata mi-e imposibil sa ma scol devreme sa le imbrac de gradinita asa ca e tot sarcina sotului, dar sunt zile in care nu poate si le las acasa. Ma intreb, tu cum faci cu scoala? Sa iti dea Dumnezeu putere si rabdare ca eu ma vait ca nu le fac fata la 3 copii cand sunt insarcinata, nu stiu cum faci tu cu 5...
    Rabdare! Mie imi lipseste aproape cu desavarsire...

    ReplyDelete
  20. Felicitari!Sarcina si nastere usoara!

    ReplyDelete
  21. Diana, fetele mele sunt mari şi mă mai ajută.
    Ştiu care e părerea ginecologilor români, dar eu am luat pentru că ştiam că am carenţe. Nu provoacă avort. Teoria lor se bazează pe ideea că la baza fiziologiei contracţiei musculare stă ionul de Ca. Prin alte ţări se acceptă suplimentul acesta la gravide.

    ReplyDelete
  22. Diana, fetele mele sunt mari şi mă mai ajută.
    Ştiu care e părerea ginecologilor români, dar eu am luat pentru că ştiam că am carenţe. Nu provoacă avort. Teoria lor se bazează pe ideea că la baza fiziologiei contracţiei musculare stă ionul de Ca. Prin alte ţări se acceptă suplimentul acesta la gravide.

    ReplyDelete
  23. Felicitari si toata admiratia...
    Cei care pot si stiu sa creasca, cu mila Domnului copii crestini salveaza cu adevarat neamul de la pieire. Iertat sa-mi fie patetismul. Multumiri.

    ReplyDelete
  24. Cat te admir Ecaterina!Esti o luptatoare.Eu am doua fetite de 2 ani si cealalta de cateva luni dar,faptul ca stam si cu parintii mei intr-un apartament de 2 camere ma face sa ma gandesc la imposibilitatea venirii celui de al treilea copil.Si asa parintii mei comenteaza mereu:"vezi,cand faci un lucru trebuie sa te gandesti de 10 ori inainte ",adica trebuia al doilea copil sa vina mai tarziu si nu asa la o diferenta mica...Nu le spun nimic dar nici nu ma pot ruga pentru ei sa -i lumineze Dumnezeu.Culmea e ca sunt oameni care merg la biserica,tin posturile cu strictete,se uita de n ori pe un ambalaj sa nu care cumva sa contina vreo aroma de unt sau zer praf,dar cand e vorba de copii"nu trebuie sa faci o liota"...E trist si nu stiu cum sa procedez ,sa-i fac sa inteleaga ca gresesc gandind asa.Cum sa procedez?

    ReplyDelete
  25. Probabil nu au cunoştinţe de bază în ceea ce priveşte păcatul feririi de a face copii şi nici nu ştiu din proprie experienţă ceva despre abstinenţă, altfel nu v-ar mai condamna atât. Nu le poţi tu schimba gândirea. Duhovnicii au mare influenţă, dacă zici că sunt bisericoşi.

    ReplyDelete
  26. Sa ai parte de o sarcina cat mai usoara si te admir enorm de mullt!Bunul Dumnezeu sa te apere si sa te ocrotesca pe tine si copii (sper ca si mie Bunul Dumnezeu sami dae multi copii)am sa ma rog ca sarcina sati fie usoara la Sf Nectarie

    ReplyDelete
  27. wow.. Doamne ajuta! (am citit povestea aia si nu ma pot opri din plans... cat de puternici sunt unii.. toata admiratia mea pt ei si pt voi si pt toti care primesc copilasii...)

    ReplyDelete