Monday, December 30, 2019

Ma tot straduiesc...

...sa scriu si sa traduc chestii despre narcisisti fiindca am vazut si auzit muuulta suferinta la cei care nu au vazut la timp sau au fost dispusi sa treaca peste anumite indicii (red flags) care ii avertizau ca au de a face cu psihopati.
Pentru inceput e bine de retinut ca nu toti cei care vor sa abuzeze de tine sunt in mod evident rai, maniaci. Pot afisa ca sunt dependenti, nesiguri pe ei, neajutorati, disperati, raniti sufleteste sau dimpotriva, vor parea atenti, grijulii, generosi, protectori, iubitori etc. Narcisistii in genere sunt experti in seductie, nefiind vorba neparat de una amoroasa, ci de sensul de a face impresie buna tuturor si mai ales victimei. Sunt asi in gestionarea propriei imagini (aceasta este practic profesia si scopul lor), aceasta fiind mult mai importanta pentru ei decat realitatea lor personala. Au in intreg arsenal de cucerire a opiniei publice, succesul propriu fiind una din obsesiile cu care isi hranesc mintea bolnava. Nu e de mirare ca sunt personalitati sarmante, despre care poti obtine o multime de referinte pozitive de la cunoscutii comuni.
Am citit ca obisnuiesc sa isi studieze partenerii/interlocutorii, sa puncteze si apoi sa mimeze ceea ce acestia apreciaza la un om (procesul se numeste mirroring). Ceea ce ti se pare la inceput a fi o comunicare, un interes pentru ceea ce gandesti tu, este de fapt parte a acestei strategii de cucerire.
In cazul particular al celor care isi cauta victime in mediul religios, narcisistii isi vor confectiona virtutile de rigoare. La o privire mai atenta, cu ajutorul lui Dumnezeu, vei vedea ca nu cuprind in ele samburele milei si al dragostei autentice.

4 comments:

  1. https://www.elefant.ro/cum-sa-ne-purtam-cu-personalitatile-dificile_4d4d90bf-3ee4-43d5-9a5b-e67766707f71

    vezi asta

    ReplyDelete
  2. eu iti multumesc,f util subiectul

    uite inca ceva f bun

    https://www.youtube.com/channel/UCJb8yyu5ZaGu7sCvjmFm1zA

    ReplyDelete
  3. Am vizionat alt canal, foarte util si el din care intentionez sa traduc. Sigur ma voi uita si pe cel recomandat de tine

    ReplyDelete