Sunday, June 12, 2016

Fresh air

Asta mi s-a parut cea mai potrivita expresie pentru a ilustra ceea ce a insemnat ASCOR-ul pentru noi. Sufocati de relatii cu persoane toxice, grav bolnave duhovniceste, am respirat cu nesat bucuria italnirii cu oameni care iubesc Biserica.
Desi sunt inca mici, i-am incurajat pe copii sa participe la intalniri ASCOR, ca sa vada tineri frumosi cu idealuri spirituale si sa inteleaga ca lumea nu se termina la scoala. E reconfortant sa te misti intre oameni pentru care cuvantul crucii nu e nebunie, ci e puterea lui Dumnezeu...

6 comments:

  1. si eu ma uitam ieri ca cei de la Ortodoxia Tinerilor organizeaza tabere si pot merge copii de la 14 ani in sus. Ma gandeam ca o sa le trimit si eu pe ale mele cand o veni vremea.Tare mult conteaza mediul.

    ReplyDelete
  2. La noi in Cluj se organizeaza de catre Mitropolie tabere pentru copii si adolescenti de la 8 ani in sus, cu voluntari ascor-isti. Sunt foarte frumoase si folositoare!
    Diana S.

    ReplyDelete
  3. Fetita mea cea mare merge de la 8 ani in tabere ASCOR. La Cluj se organizeaza tabere de la 8- 20 ani, pe 3 categorii de varsta. Sunt foarte frumoase si folositoare.Poate gasiti si in zona dumneavoastra. Doamne ajuta!
    Mihaela

    ReplyDelete
  4. Deocamdata mergem cu totii in concediu.

    ReplyDelete
  5. Pe langa ASCOR, in Mitropolia Moldovei si Bucovinei exista si ATOR (Asociatia Tineretul Ortodox Roman), cu mai multe filiale in orase din Moldova, care este dedicata in special tinerilor liceeni sau elevi. Activitatile lor sunt frumoase si constructive (au program de intalnire la biserica dimineata sau dupa-amiaza, in zile stabilite, pentru a citi un paraclis sau pentru a face priveghere, poarta discutii pe teme ortodoxe in prezenta unui preot, se organizeaza tabere la Nemtisor - in apropierea Manastirii Neamt etc.; pe situl ATOR sunt descrise toate activitatile lor)
    Acestia preotii care au in grija diferite filiale ATOR:
    http://ator-mmb.ro/contact-filiale/
    Poate exista o filiala ATOR sau o asociatie similara si in zona dumneavoastra.

    ReplyDelete