Saturday, June 11, 2016

Deviza...

...utimei perioade este:

Lasand gluma la o parte, tactica asta e foarte eficienta cand vine vorba de suprarenale epuizate. Simt ca asta e problema mea de baza si incerc sa ma centrez pe refacerea rezervelor organismului.
Nu cred ca e vorba in primul rand de suplimente alimentare, desi am inceput sa iau din nou zilnic Ca, Mg B6, spirulina. Am luat vreo luna laptisor de matca si mi-am cumparat si o cutie de coenzima Q10 sa vad cum ma simt si cu ea. Am facut o adevarata cura cu socata si kombucha si am simtit o vadita inviorare a tonusului meu ofilit. Mai intentionez sa beau regulat ceai de busuioc fiindca am citit ca e adaptogen. As mai avea in plan si o deparazitare generala a familiei, dar nu m-am hotarat cum (in mod sigur cu produse naturiste).

Intuitia imi spune ca orice pastile as lua, nimic nu echivaleaza cu reluarea unui program de somn cat de cat normal. Ceasul meu biologic e atat de dereglat incat mi se intampla sa nu pot dormi desi sunt foarte obosita si am toate conditiile exterioare favorabile somnului. Scurtele atipeli atunci cand simt ca am nevoie (desi momentul poate parea nepotrivit in cadrul programului familiei) ma ajuta enorm.

6 comments:

  1. pentru deparazitare va recomand seminte de dovleac crude nu prajite.Sunt foarte benefice si nu au contraindicatii...Documentati-va pe baza lor !Sunt foarte benefice si in insomnii...Multa sanatate!

    ReplyDelete
  2. Chiar am gasit prin camara o punga de 1kg cu semințe crude de dovleac si le voi da cu siguranta. Nu mai cumpar nimic pana nu folosesc ceea ce am deja.

    ReplyDelete
  3. De 3 luni de zile am inceput sa fac sport impreuna cu fetele mele. Ultima data cand am facut o miscare fizica mai activa a fost in urma cu vreo 30 de ani. Mi-am luat carti, m-am documentat si am descoperit ca nimic nu ajuta ca sportul. Pana si metaniile se fac mai usor dupa ce in timpul zilei ai facut ceva miscare fizica activa. De exemplu dimineata fac niste miscari de pe yuotube https://www.youtube.com/watch?v=VusCUj61wDA . apoi de-a lungul zilei de cate ori am ocazia sar coarda (saracii vecini) fac abdomene etc.
    Simt ca am pofta de studiu, de trebaluit prin casa, de facut mancare si altele etc. inainte de a incepe aceste exercitii nu puteam sa sar cu ambele picioare cu toate ca in tinerete am sarit destul. Mi-a propus sa fac exercitii de sarit si de aceea am adoptat si coarda.
    PS: In casa la noi folosim uleiul de cocos. Il punem in mancare, facem dimineata gargara, ne demachiem fata de praf, ne tratam parul si rezista mai mult timp curat etc.

    Mama are alzheimer si-i dam zilnic ulei de cocos in mancare, caci am auzit ca-i bun ptr memorie. Nu cred total in asta cu toate ca pe youtube sunt o multime de marturii, insa este singura sursa de grasimi naturale pe care i le dam mamei. Si pe ea o tinem zilnic intr-un program de sport chiar daca are peste 80 de ani.

    Faceti sport cateva zile si o sa vedeti ca altfel circula sangele, altfel va miscati si sigur vine si somnul. Nici un tratament natural nu poate ridica muschii nostri la viata, insa miscarea fizica poate face asta.

    Bucurie




    ReplyDelete
    Replies
    1. stiu despre ce vorbesti, am mai facut si eu sport si am observat ca ma simt bine. de data aceasta imi era greu sa ridic si mainile. cum imi revin, am de gand sa ma amisc. pe mine m-au terminat si cele cateva luni din fiecare sarcina in care am stat efectiv in pat si alte cateva in care am stat doar in casa. sedentarismul e cumplit. te degradezi vazand cu ochii.

      Delete
  4. Oboseala adunata darama ...
    Scuze de nestiinta, dar ce sunt alea glande suprarenale epuizate si cum iti dai seama de asta? Si mai ales, cum se reincarc?

    ReplyDelete
  5. "adrenal fatigue", un concept specific medicinei holistice - gasesti o multime de texte pe tema asta.
    cum sa le revigorezi - de exemplu asa
    http://www.mommypotamus.com/adrenal-fatigue-treatment/

    ReplyDelete