Thursday, June 23, 2016

Ce rabdam...

O prietena se plangea ca are dantura distrusa. La patruzeci de ani are toti dintii imbracati si chiar incep sa i se macine pe sub lucrari. Era ingrijorata si pentru fiul ei, care se pare ca "o mosteneste". Cand am dat sa ii sugerez sa schimbe ceva din stilul de viata a replicat fatalist: "Mai, lasa asta! Sa ne dea noua Dumnezeu putere sa rabdam necazurile" .

Cam asa facem noi, oamenii: facem greseli sau ne lasam chiar purtati de val de bunavoie, dupa care consideram ca suntem victime ale ispititorului.

Tot pe frecventa asta eronata am mai gasit pe cineva, o doamna care se stia cu trombofilie si care mai avea o sarcina pierduta la activ. In ciuda recomandarilor medicale a refuzat sa isi ia medicatia inchipuindu-si despre sine ca asteapta sa vada care e voia lui Dumnezeu cu copilul acesta.

Dumnezeu nu lucreaza numai prin vedenii, ci ne vorbeste si prin oameni si ne poate ajuta si printr-o pastila! In niciun caz nu cred ca Atotputernicul a vrut in mod special sa moara un prunc nenascut. Nu e corect sa ii cerem sa aboleasca pentru noi legile naturii.

9 comments:

  1. Bolile se leaga nu doar de neglijenta corpului si alimentatiei, ci mai ales de neglijenta sufleteasca.

    ReplyDelete
  2. Oare si eu sa fiu pe o frecventa gresita? Dupa 3nasteri normale apatra nastere a fost facuta in regim de"urgenta",cu cezariana verticala. A 5-a nastere a fost tot cu cezariana verticala, placenta previa si alte neplaceri. Doctorul a insistat sa lege trompele ,dar am refuzat la sfatul duhovnicului. De atunci am pierdut doua sarcini sarcini...Cristina

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cred ca cel mai bine ar fi sa cautati un medic crestin, de incredere, si sa ii cereti parerea.
      Pe mine chiar parintele m-a sfatuit sa accept sfatul ginecologului si sa fac ligatura trompelor, dupa a treia cezariana cu probleme... Peretii foarte subtiati ai uterlui, varicele interne si aderentele nu ar fi permis unei noi sarcini sa ajunga cat de cat aproape de termen. Oana

      Delete
  3. Doar tu poti afla...
    De ce crezi ca le-ai pierdut din cauza uterului cicatricial? Poate ca ar trebui sa discuti cu un ginecolog onest (crestin, if possible)...

    ReplyDelete
  4. Sunt femei cu cezariene multiple care nu au pierdut nicio sarcina.

    ReplyDelete
  5. Pe mine mă deranjează cei care țin post cu eugenii si cartofi prăjiți si se plâng că postul ii face sa se simta rău, ba chiar îi îmbolnăvește.

    ReplyDelete
  6. Doamne ajuta, va rog spuneti-mi daca as putea face ceva pt a salva viata micutului meu. sunt insarcinata in 7 sapt, dar am avut sapt trecuta o sangerare urata in urma careia dr mi-a spus ca a avut loc un avort spontan. Am mers la un dr crestin care mi-a dat utrogestan si femibion; urmand sa repetam eco peste o sapt pt a stabili dc pruncusorul mai traieste.Ma simt groaznic de la utrogestan, aveti idee ce as putea sa mai fac pe langa recomandarea dr? multumesc !

    ReplyDelete
  7. Deci sa inteleg ca nu e mort si primul medic te-a mintit?
    Habar nu am ce as face in locul tau...rugaciune multa, ulei sfintit, ceai de cretisoara, de frunze de zmeur si de coada calului.

    ReplyDelete