Sunday, April 17, 2016

In vremuri de restriste...

...nu mai sunt capabila de rugaciuni lungi. Cand eram mai tanara reuseam asta, dar mai nou mintea oboseste prea repede.  Scaparea o gasesc in rugaciunile scurte si dese, mai ales "Doamne Iisuse...". Am nadejde ca lucreaza si asa cum o pot eu rosti, bruiata de nenumarate griji si spaime, pentru ca in numele Domnului s-au facut  mari vindecari si s-au scos demoni.

Ma urmareste un fragment dintr-o istorioara duhovniceasca pentru copii (cu el imi alimentez momentan linistea interioara). E despre un avva de vreo 90 de ani care pustincea pe niste stanci prin Athos si care a fost intrebat daca nu vrea sa i se trimita un frate ca sa il ingrijeasca si a refuzat contrariat: "daca Dumnezeu are grija si de viermisorii pamantului, cu atat mai mult de mine, un vierme atat de mare". M-am regasit cumva in vorbele lui. Din pacate nu am gasit in mine si credinta lui desavarsita in pronia divina.

6 comments:

  1. Cereti,si vi se va da...(Mi-a reamintit odata ,in vremuri asemanatoare,parintele nostru duhovnic)Doar cuvintele Mantuitorului si ale Sfintilor parinti sunt permanent valabile...(Avem acelasi pr.duhovnicesc��)Raluca

    ReplyDelete
  2. Dumnezeu sa te intareasca. Aste incercari sunt grele pentru orice om :(

    ReplyDelete
  3. Poti sa ne scrii, te rog, rugaciunile tale de suflet?
    Doamne ajuta!

    ReplyDelete
    Replies
    1. De-a lungul timpului am fost atasata de mai multe rugaciuni. In ultima vreme, dupa cum spuneam, spun rugaciuni scurte pe care le repet de cate ori imi amintesc.

      Delete
  4. Hristos a inviat!
    Sper ca sfintele Pasti v-a gasit cu lumina si liniste si sanatate la toti din familie.

    ReplyDelete
  5. Adevarat a inviat! Suntem bine...

    ReplyDelete